Nyt Viaplayssa: Taidokkaan ohjaajan tositapahtumiin perustuva agenttitrilleri – lopputeksteissä salainen viesti

IMDb-arvosana on 6,8.

Elisa Viihde Viaplayssa on nyt muun muassa Medusan verkko ja Edge of Tomorrow -elokuvien ohjaajan Doug Limanin agenttijännäri Fair Game (2010). Elokuva onnistuu viihdyttämään mukavasti katsojaa.

CIA:n peiteagenttina työskentelevä Valerie Plame saa tietää, että vastoin Yhdysvaltojen hallituksen uskomuksia, Irakilla ei ole ydinaseohjelmaa. Samaan aikaan Valerien aviomies Joe tutkii Afrikassa uraanin huhuttua vientiä Irakiin. Huhut osoittautuvat perättömiksi ja Joe kirjoittaa New York Timesiin kohua herättävän paljastusartikkelin.

Pian artikkelin ilmestymisen jälkeen Valerien peitetarina paljastetaan Washingtonin politiikan toimittajille. Hänen mieheensä kohdistuva vaino saattaa Valerien elämän, kontaktiverkoston sekä lähipiirin vaaraan. Yhtäkkiä 18 vuotta kestänyt tahraton ura on mennyttä ja hänen maineensa ja samalla avioliittonsa on uhattuna.

Mielenkiintoisena triviana elokuvan lopputeksteihin on väitetysti piilotettu salainen viesti. Sitä ei tiettävästi ole vieläkään varmuudella ratkaistu. Eräs Reddit-käyttäjä sai kryptografisella sovelluksella kuitenkin esiin tekstin ”bourne novel ludlum”. Se viittaa Doug Limanin ohjaamaan Bourne-elokuvaan.

Elokuvan pääosissa nähdään Naomi Watts ja Sean Penn. Alla traileri.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat