Nyt Viaplayssa: Viihdyttävä trilleri Irakin sodan alkuhetkistä – päätähdellä oli ongelma leffan oikeiden sotilaiden kanssa

IMDb-arvosana on 6,8.

21.8.2021 08:30

Elisa Viihde Viaplayhin on lisätty sotatantereelle sijoittuva toimintatrilleri Green Zone (2010). Ohjaajana toimii Bourne-leffoja ohjannut Paul Greengrass.

Yhdysvaltojen vuonna 2003 johtaman Bagdadin miehityksen aikana sotilasmestari Roy Miller ja hänen erikoisryhmänsä lähetetään etsimään joukkotuhoaseita joiden uskotaan olevan varastoituina eri puolilla Irakia. Edeten vaarattoman näköisillä mutta petollisilla alueilla Miller ja hänen miehensä etsivät tappavia kemikaaleja törmäten sen sijaan taidokkaaseen salaoperaatioon, joka kääntää heidän tehtävänsä tarkoituksen päälaelleen.

Episodin arvostelussa elokuva sai kaksi tähteä:

”Greengrass on tunnettu dokumentaarisesta ohjaustyylistään, joka toimi komeasti elokuvissa Bloody Sunday (2002) ja United 93 (2006). Greengrassin energinen ja liikkuva kameratyöskentely toi myös Bourne-elokuviin realistista otetta.

Nyt sama tekniikka ei tunnu toimivan yhtä hyvin. Paikoin kamera vipattaa Bagdadin kaduilla niin levottomasti, että toiminnasta ei yksinkertaisesti saa selvää. Ja vielä isompi ongelma on se, että Helgelandin käsikirjoitus ei vedä puoleensa. Tarinassa on yhtymäkohtia vaikkapa Ridley Scottin Irak-trilleriin Valheiden verkko (2008) ja 1970-luvun salaliittoelokuviin, mutta minkäänlaista tuoretta näkemystä aiheesta ei saada irti.”

Damon sanoi vaikeinta kuvauksissa olleen käskyjen antamisen. Osa hänen ryhmästään nimittäin oli oikeita sotilaita. Alla traileri.

Lisää luettavaa