Jack Nicholsonilla oli sairas ehdotus The Departed -elokuvan kuvauksissa – Halusi tehdä hahmostaan entistä kieromman

Osa päätyi elokuvaan.

30.7.2021 15:00

Näyttelijä Matt Damon kertoo uudessa haastattelussa, josta uutisoi Indie Wire, kuinka näyttelijälegenda Jack Nicholson halusi kirjoittaa kohtauksen uudelleen Martin Scorsesen The Departed -elokuvassa.

Elokuvassa Nicholsonin näyttelemä mafiapomo Frank Costello ampuu miehen ja naisen rannalla. Kohtaus on vain nopea takauma, mutta Nicholson halusi tehdä kohtauksesta entistä sairaamman ja kieroutuneemman.

”Jack oli niin innoissaan, hän sanoi minulle, että odotas kun kuulet mitä tein”, Damon muistelee. Alunperin kohtauksessa Nicholsonin piti ampua mies, mutta Nicholson muutti hahmon naiseksi. Ja lisäsi Ray Winstonen kohtaukseen mukaan.

”Ammun naista päähän, ja hän kaatuu. Kohtauksen voisi päättää siihen, mutta jos kameran pitää filmaamassa, käännyn Rayn puoleen ja sanon, että hitsi, hän kaatui hassusti. Se on hyvin julma repliikki. Se antaa kuvan, että olen tehnyt niin ennenkin”, Nicholson oli sanonut.

Hän kuitenkin jatkoi. ”Kohtauksen voisi päättää siihen, mutta jos kameran pitää filmaamassa, Rayn selän takaa paljastuu kirves. Hän aikoo paloitella naisen. Ray ottaa askeleen eteenpäin. Kohtauksen voisi päättää siihen, mutta jos pitää kameran filmaamassa, sanon hänelle, että odota, luulen, että haluan panna häntä uudelleen. Se on hyvin julma repliikki”, Nicholson jatkoi.

Kohtaus ei kuitenkaan päättynyt vielä. ”Kohtauksen voisi päättää siihen, mutta jos kamera jatkaa filmaamista, Ray katsoo minuun ja pitkän tauon jälkeen naurahdan, aivan kuin olisinkin vain vitsaillut. Ja jos kameraa pitää filmaamassa vielä, Ray sanoo minulle, että Francis, sinun pitäisi käydä jonkun luona…”

Alta nähtävästä videosta näkee, kuinka kohtaus lopulta meni. Aika paljon Scorsese jätti elokuvaan, mutta ihan kaikki ei jäänyt lopulliseen elokuvaan.

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa