Jack Nicholson olisi tehnyt roolin Robert Downey Jr.:n tähdittämässä elokuvassa – Ohjaaja paljastaa miksi luopui ainutlaatuisesta tilaisuudesta

Todella suuri sääli.

How Do You Know

Näyttelijälegenda Jack Nicholson ei ole tehnyt elokuvaa kymmeneen vuoteen. Toistaiseksi näyttää siltä, että hänen viimeiseksi elokuvakseen on jäämässä komedia How Do You Know vuodelta 2010.

Nicholson kuitenkin suostui tekemään roolin Robert Downey Jr.:n tähdittämässä vuoden 2014 draamaelokuvassa The Judge. Valitettavasti se ei kuitenkaan toteutunut, ja Downey Jr.:n hahmon tuomari-isän rooliin valittiin Robert Duvall, joka sai roolista Oscar-ehdokkuuden.

The Judge -elokuvan ohjaaja David Dobkin paljastaa Colliderin mukaan miksi jätti harvinaislaatuisen mahdollisuuden roolittaa Nicholson elokuvaansa käyttämättä.

”Meillä oli kaksi tapaamista hänen kanssaan. Hän halusi käsikirjoituksen uudelleen kirjoittamista paljon enemmän kuin me, mikä oli ongelma. Joten minä ja Robert menimme takaisin ja istuimme alas hänen kanssaan vielä kerran”, Dobkin kertoo. Hänestä tuntui, kuin he olisivat joutuneet puolustelemaan käsikirjoitusta ja huolehtivat siitä, kuinka pitkälle he joutuisivat menemään saadakseen Nicholsonin tyytyväiseksi.

Dobkin muistelee, että elokuva oli jo saanut vihreää valoa tuotantoyhtiöltä, eikä ajatus palata käsikirjoituksen pariin tuntunut mukavalta. ”Se oli erilainen elokuva. Hieman eristyneempi. Hieman pienempi. Vähemmän veljeksiä ja vähemmän tapahtumia. Se oli hyvin kiinnostava elokuva”, hän kertoo vaihtoehtoisesta versiosta.

Totuus oli kuitenkin siinä, että käsikirjoitusta oli työstetty jo kaksi vuotta. Dobkin kertoo, että Downey Jr. oli samaa mieltä kuin hän, että enää ei käsikirjoitusta työstetä. Näyttelijä oli vain kysynyt, että kuka on seuraava vaihtoehto rooliin. Se oli Duvall, joka suostui.

Ohjaaja kuitenkin tietää, minkälainen painoarvo Nicholsonilla olisi ollut elokuvan kannalta. ”Sitä tekee melkein mitä tahansa, jotta saisi hänet elokuvaansa. Eikä hän ole tehnyt elokuvaa sen jälkeen. Hän on yksi kaikkien aikojen suosikeistani. Se oli vaikea päätös.”

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut