Nyt Yle Areenassa: Kotimaisesta kulttisarjasta tuli klassikko – Neil Hardwickin uran kunnianhimoisin projekti sai eniten yleisöääniä

Tämä kannattaa ehdottomasti katsoa.

26.6.2024 19:01

Vaikka ohjaaja, käsikirjoittaja Neil Hardwick tunnetaankin ehkä parhaiten Tankki täyteen ja Reinikainen -sarjoista, hänen monipuolisuutensa televisiossa oli vertaansa vailla. Hardwickin taiteellisesti kunnianhimoisin projekti, Pakanamaan kartta, on lisätty katsojien toiveesta Yle Areenaan.

Yleisö sai äänestää suosikkejaan Areenaan, ja Pakanamaan kartta sai eniten ääniä – yli tuhat. Muut Areenassa julkaistavat sarjat ovat Tehdas, Pesärikko, Päin perhettä ja Tauno Tukevan sota.

Hardwickin sarja nähtiin televisiossa vuonna 1991. Se oli ensimmäisiä, jollei ensimmäinen sarja Suomessa, joka käsittelee ekoterrorismia. Aiheeseen Hardwick sai inspiraatiota muun muassa Pentti Linkolasta. Sarjan palapelimäiseen muotoon on vaikuttanut Dennis Potterin Laulava salapoliisi.

Pakanamaan kartta oli minulle uusi alue. Tajusin, että siihen suuntaan menen nyt, olen tehnyt kaikki komediat ja talk show’t. Tämä on alani: kokeellinen, vakava draama, jossa totta kai on myös huumoria mukana – aina pitää olla huumoria mukana! Sain tehdä sen, mutta sitten sanottiin, että tämä loppuu tähän. Tällaista ei enää tehdä”, Hardwick on sanonut haastattelussa.

Sarja nähtiin liian taiteellisena. Pakanamaan kartassa nähdään muun muassa Mari Rantasila, Vesa Vierikko, Pirkka-Pekka Petelius ja Ilkka Merivaara. Katso sarja tästä linkistä.

Lisää luettavaa