Obi-Wanin ja Anakinin kaksintaistelusta harkittiin erilaista – kaavailtu vahinko olisi ehkä vesittänyt koko dramatiikan

Vai olisiko tämä versio ollut parempi?

10.2.2023 20:38

George Lucasin luomassa prequel-trilogiassa oli huonojen hetkien lisäksi myös ainakin tarinan kannalta hyviä hetkiä. Yksi sellainen oli Hayden Christensenin näyttelemän Anakinin ja Ewan McGregorin esittämän Obi-Wanin kaksintaistelu Mustafarilla Sithin kosto -elokuvassa.

Mustafarilla Anakin kohtaa Obi-Wanin valomiekkataistelussa, joka päättyy brutaalisti Anakinin ruumiinjäsenten leikkelyyn Obi-Wanin sivalluksilla. Taistelusta oli pöydällä myös toisenlainen loppuratkaisu, joka olisi ehkä saattanut joidenkin katsojien mielestä vesittää koko dramatiikan.

– Meillä oli siitä erilainen versio, jossa niin ei käynyt, ja Obi leikkasi hänen kätensä ja jalkansa eri tavalla. Anakin vain tarttui häneen – hän riisui hänet aseista ja tarttui kurkusta, stunt-koordinaattori Nick Gillard sanoi.

– Hän (Obi-Wan) on hallinnassa, Obin valomiekka on maassa, ja Anakin sanoo: ”Olen pahoillani, että asioiden täytyy mennä näin, mestari”, ja itse asiassa tiputtaa valomiekan, Gillard jatkoi.

Sitten Obi-Wan olisi käyttänyt taktiikkaa, joka muistuttaa elokuvan Tähtien sota: Episodi I – Pimeä uhka loppukohtausta, jossa Obi-Wan käyttää Voimaa valomiekan vetämiseen käteensä halki ilman.

– Hän vetää miekkansa ylös, ja kun hän vetää sitä, hän leikkaa melkein kuin vahingossa Anakinin käsivarsien läpi, ja leikkaa sen jälkeen, melkein kuin vahingossa, hänen jalkojensa läpi – ja koko keho putoaa jaloiltaan. Se oli enemmän tilanne, jossa puolustuksessa kävi virhe, väärä liike. Se oli vahva hetki, Gillard kuvaili.

Jos Gillardin paljastama versio olisi päätynyt taistelun loppuun, se tarkoittaisi, ettei Obi-Wan oikeastaan tarkoittanut iskeä Anakinia valomiekalla. Kaikki olisikin ollut vain suurta vahinkoa.

Lucas päätyi kuitenkin elokuvassa nähtävään versioon, ja Screen Rantin mukaan Lucas halusi Obi-Wanin teon olleen tarkoituksellinen. Meemi-nikkarit myös kiittävät klassisesta ”high ground” -lausahduksesta.

Lue myös: Atlantis-leffa tulossa – puikoissa Star Warsista lähtenyt ohjaaja sekä HotD-käsikirjoittaja – Episodi.fi

Lähde: Screen Rant

Lisää luettavaa