Ohjaaja David Fincher kävi Suomessa – vierailu voi vaikuttaa Hollywood-tuotantoihin

Illanvieton lomassa muutama vinkki David Fincherille.

19.9.2022 05:30

Tampereella nähtiin viikonloppuna mielenkiintoisia vieraita, kun Thomas Houseagon taidenäyttelyyn Sara Hildénin taidemuseoon saapui myös näyttelijä Brad Pitt ja rocktähti Nick Cave. Kyseisellä kaksikolla on itselläänkin esillä taidetta näyttelyssä, joka on auki 15.1.2023 saakka.

Tampereella oli Aamulehden mukaan myös David Fincher, joka on yksi Hollywoodin parhaista ja arvostetuimmista ohjaajista. Fincherin elokuviin kuuluvat muun muassa Fight Club, Seitsemän, Gone Girl ja The Social Network. Fincher on tehnyt Pittin kanssa kaksi ensin mainittua elokuvaa sekä myös leffan Benjamin Buttonin uskomaton elämä.

Fincher oli osallistunut näyttelyn jälkeen illanviettoon, jossa oli mukana elokuvan Dual kuvaukset Tampereelle neuvotellut Film Tampereen johtaja Ilkka RahkonenDual on scifielokuva, jonka päätähtinä nähtiin Karen Gillan ja Aaron Paul.

Rahkonen sanoi Aamulehden haastattelussa seuraavasti:

– Keskustelin koko seurueen kanssa hyvässä hengessä, mutta David Fincherin kanssa kävin erikseen keskustelun, jossa kerroin hänelle Tampereen elokuvastudioista. Lähetimme myös kaikille osallistujille erikseen infopaketin, jossa kerroimme Tampereen infrastruktuurista ja tavoistamme toimia, Rahkonen kertoi.

– Korostan kuitenkin, että tällaisissa tilaisuuksissa ei ole sopivaa puhua konkreettisista asioista, vaan halusimme enemmänkin näyttää, että olemme kumppaneistamme välittävä Tampere, hän jatkoi.

Rahkonen arveli, että tällaisilla kohtaamisilla voi olla vaikutusta siihen, että ulkomaisia elokuvatuotantoja saadaan jatkossakin Tampereelle. Mahdollisilla tulevilla tuotannoilla on tarjolla kunnolliset puitteet, sillä Tampereen Tohlopista löytyy kansainvälisen tason täyttävät studiot. Tohloppi on vielä saamassa jatkossa päivitystä uuden rakennushankkeen puitteissa.

– Tampere on jo kartalla Hollywoodissa ja nimi vahvistuu tämän myötä. Tällaiset kulttuuritapahtumat ovatkin äärimmäisen merkittäviä ja osoitus siitä, että Tampereella kulttuuria ymmärretään monipuolisesti, Rahkonen vielä sanoi Aamulehdelle.

Markkinointi ei jää jutusteluksi Fincherin kanssa, sillä Tamperetta ja Suomea markkinoidaan marraskuussa elokuvatapahtumassa nimeltään American Film Market. Lisäksi Tampereella oli meneillään elokuussa ruotsalainen trillerin Abyss kuvaukset, ja kehitteillä on myös tulevia kansainvälisiä leffaprojekteja. Alla Tampereella kuvatun Dualin traileri.

Lue myös: Disney Plussasta voi katsella nyt pätevän mysteerileffan – GoT-tekijä David Benioffin ensimmäinen käsikirjoitus – Episodi.fi

Lähde: Aamulehti, Sara Hildénin taidemuseo

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia