Paljon onnea David Fincher! Ohjaajamestari täyttää 60 vuotta –Seuraavaksi työn alla on elokuva The Killer

Episodi onnittelee.

28.8.2022 18:31

Ohjaajamestari David Fincher juhlii pyöreitä, sillä hän täyttää 28. elokuuta 60 vuotta.

Ohjaajamestari on saanut uransa aikana kolme Oscar-ehdokkuutta ohjauksesta, mutta ei ole vielä voittanut. Ehdolla hän oli elokuvista Benjamin Buttonin uskomaton elämä, The Social Network ja Mank.

Erityisesti The Social Networkia pidetään yhtenä 2000-luvun parhaimmista elokuvista. Facebookin synnystä kertovan elokuvan päärooleissa nähdään Jesse Eisenberg, Andrew Garfield, Rooney Mara, Justin Timberlake ja Armie Hammer. Elokuva voitti kahdeksasta Oscar-ehdokkuudesta kolme (mukaan lukien parhaan käsikirjoituksen Aaron Sorkinille), mutta parhaan elokuvan pysti jäi saamatta.

Kymmenessä vuodessa Fincher on keskittynyt lähinnä tuottamiseen, sekä Netflix-sarjaan Mindhunter. Mankin lisäksi häneltä on tullut kuitenkin myös pidetty trilleri Gone Girl.

Moni ajatteleekin, että Fincher on parhaimmillaan trillereiden kanssa. Seitsemän, The Game ja Fight Club ovat erittäin pidettyjä elokuvia, kuten myös viime vuosina kunniaa lisää saanut Panic Room.

Fincherin seuraava elokuva tulee olemaan sarjakuvaan pohjautuva The Killer. Päärooleissa nähdään Tilda Swinton ja Michael Fassbender.

Lisää luettavaa