Ohjaajalegendan tyly tuomio suosikkisarjalle: “he ovat hauskoja tyyppejä, mutta puhuvat täyttä paskaa”

Tämä väittely on ollut käynnissä jo parikymmentä vuotta. Olisiko Jack oikeasti pelastunut vai ei.

Kyseessähän on siis James Cameronin Titanic ja leffan lopussa nähtävä Jackin (Leonardo DiCaprio) hukkumiskuolema.

Vuonna 1997 ensi-iltansa saanut Titanic rikkoi monenlaisia ennätyksiä ilmestyessään. Se oli muun muassa kaikkien aikojen eniten tienannut elokuva melkein 2,2 miljardin tuotoilla. Kesti huimat 12 vuotta, että toinen leffa pudotti Titanicin kärjestä. Tämä elokuva oli Cameronin oma Avatar. Avatar tienasi teattereissa hiukan vajaat 2,8 miljardia dollaria.

Myytinmurtajien Adam Savage ja Jamie Hyneman tutkivat kuuluisaa hukkumiskohtausta ja tulivat siihen lopputulokseen, että kyllä, lautalle olisi mahtunut kaksi ihmistä pienellä vaivalla. Cameron oli vieraana, kun myyttiä murrettiin, eikä ollut silloinkaan kovin vakuuttunut lopputuloksesta.

Cameron oli hiljattain The Daily Beastin haastattelussa.

”Olet Jack miinuskaksiasteisessa vedessä ja aivosi ovat joutumassa hypotermiaan. Myytinmurtajat kehottavat ottamaan pelastusliivit pois päältä sekä Jackiltä että Roselta. Sitten heidän pitäisi sukeltaa lautan alle ja kiinnittää ne niin, etteivät liivit irtoa saman tien. Tämä tarkoittaa sitä, että olet miinusasteisen meren pinnan alapuolella kiinnittämässä pelastusliivejä vähintään 5-10 minuuttia. Kun palaat pintaan, olet jo kuollut. Se ei toimisi näin. Jackin paras vaihtoehto oli pitää yläkroppansa vedenpinnan yläpuolella ja toivoa, että pelastusvene osuisi kohdalle.”

Lopuksi Cameron myös tylyttää jätkiä:

”He ovat hauskoja tyyppejä ja rakastin tehdä töitä heidän kanssaan, mutta he puhuvat täyttä paskaa.”

”Kun käsikirjoituksessa lukee, että Jack kuolee, silloin hän myös kuolee. Ehkä me mokasimme. Ehkä lautan olisi pitänyt olla hieman pienempi. Mutta lopulta se jätkä on kuitenkin matkalla kohti pohjaa!”, Cameron päättää haatattelun.

Alla video Myytinmurtajien testistä.

YouTube video

Lähde: Consequence of Sound

Aiheeseen liittyvät jutut