Oliver Stone kutsuu John Wick 4:ää kuvottavaksi – väittää myös, että Marvel-elokuvat eivät ole hirveän uskottavia

Voi tätä ironian määrää.

19.6.2023 23:37

Oliver Stone ei vaikuta olevan blockbuster-leffojen fani. Itse asiassa hän taitaa vihata niitä niin paljon, että hän kutsuu John Wick 4:ää kuvottavaksi.

– Näin John Wick 4:n lentokoneessa. Se on kuvottavinta ikinä. Iljettävä. En ymmärrä mitä ihmiset ajattelevat. Katselin itse G.I. Joeta lapsena, mutta hän [Keanu Reeves] tappaa vähintään kolme tai neljäsataa ihmisistä siinä helvetin elokuvassa. Ja sotaveteraanina voin paljastaa, ettei se ole erityisen uskottavaa. Tajuan kyllä, että se on elokuva, mutta minusta se on ennemminkin videopeli kuin elokuva. Se ei ole missään kosketuksessa todellisuuden kanssa, Stone pohtii.

– Ehkä katsojat pitävät videopelistä, mutta minä vain tylsistyin. Kuinka monta autoa voi oikein romuttaa? Kuinka monta stunttia voi tehdä? Mikä on tämän ja jonkun Fast and Furious -elokuva ero? Ne ovat samaa tavaraa. Ei näissä ole mitään eroa, olivat ne sitten yli-inhimillisiä Marvel-hahmoja tai ihmisiä kuten John Wick. Nämä elokuvat eivät ole uskottavia.

Niin, Stone taitaa nyt sekoittaa fiktion dokumentteihin ja fantasian todellisuuteen. Blockbustereiden ainokainen tehtävä on viihdyttää ihmisiä, eikä toimia minään totuuden airuena.

Ja Stone on itse asiassa ansainnut natsansa käsikirjoittamalla väkivaltaa ja fantasiaa: Conan the Barbarianin ja Arpinaaman, joiden jälkeen hän ohjasi muun muassa Platoonin, Natural Born Killersin ja Savagesin. Aika helpolla näitäkin voi verrata esimerkiksi John Wickiin.

Lähde: Comicbook

Lisää luettavaa