Oliver Stone syyttää Yhdysvaltoja Ukrainan sodasta: ”Biden on vanha, kylmä sotamies”

Ohjaajalla on erikoinen maailmankatsomus.

30.7.2023 17:01

Ohjaaja Oliver Stone on tehnyt urallaan paljon elokuvia salaliitoista ja vastarannankiiskistä. Joitain vuosia sitten hän myös haastatteli Venäjän diktaattori Vladimir Putinia kolmiosaiseen The Putin Interviews -dokumenttiinsa.

Deadlinen mukaan Stonella on hyvin erilainen käsitys Venäjän aloittamasta hyökkäyssodasta Ukrainaan, kuin suurimmalla osalla eurooppalaisista tai yhdysvaltalaisista. Stone vieraili toisen ”vapaan ajattelijan” Russell Brandin Stay Free -podcastissa ja avasi ajatteluaan.

Joe Biden on vanha, kylmä sotamies ja hän todella vihaa vanhaa Neuvostoliittoa, jonka hän sekoittaa Venäjän federaatioon, joka ei ole kommunistinen.”

Stone uskoo, että puolustusliitto Nato menee Ukrainaan, ja että presidentti Biden tavoittelee valtaa, joka ei Yhdysvalloille kuulu. Hän uskoo, että Biden saattaa käynnistää kolmannen maailmansodan.

”Äänestin häntä ja tein virheen. Ajattelin, että hän on nyt vanha mies, että hän rauhoittuu”, Stone sanoo.

Stone ohjasi vastikään dokumentin Ukraine on Fire, ja kertoo löytäneensä syyt Itä-Euroopan konfliktiin.

”Amerikkalaiset haluavat yksinkertaistaa kysymyksen Venäjän invaasioon. Se on hyvin mustavalkoista”, Stone sanoo.

Hän väittää, että vuodesta 2014 asti Yhdysvalloilla on ollut suunnitelma ”penetroitua” Venäjän federaatioon, mikä ilmeisesti on hänen mielestään Ukrainan sodan juurisyitä. Hän on aiemmin kehunut Putinia muun muassa ”loistavaksi johtajaksi maalleen”.

Lisää luettavaa