Omalaatuinen toimintaleffa on tähän mennessä vuoden menestynein elokuva – ”umpihölmö” mutta viihdyttävä

Tekijäkaksikolta on luvassa lisää.

27.2.2024 06:00

Vuotta 2024 on menty jo tovin matkaa eteenpäin, ja lippuluukulla katsojien ropoja ovat keräilleet muun muassa elokuvat Madame Web ja Argylle. Ne jäävät kuitenkin Jason Stathamin toimintaleffan jalkoihin.

Stathamin uusi toimintaelokuva The Beekeeper on tällä hetkellä vuoden menestynein elokuva. Se on kerännyt lippuluukuilta maailmanlaajuisesti 150 miljoonaa dollaria.

Jotkut ovat saattaneet pitää The Beekeeperiä hiukan pöhkönäkin toimintaelokuvana. Sitä on muun muassa kuvattu The Equalizer -tyyliseksi elokuvaksi, jossa on kuitenkin myös joko tahallista komiikkaa tai myös tahattomankin hilpeitä hetkiä. Episodin arvostelussa sitä kuvailtiin seuraavasti:

”Kaiken mollauksen jälkeen täytyy silti tunnustaa, että umpihölmön elokuvan parissa viihtyi uskomattoman hyvin tunnin ja kolmen vartin verran. Siinä on jotain ”viatonta” kasarifiilistä niin tarinan mutkia oikovassa kevyen tarinan kuljetuksessa kuin taistelukohtauksissakin, joissa kymmenet konnat heiluttavat aseitaan taustalla, jotta sankari voi mätkiä heidät ketoon yksi kerrallaan.”

Elokuvan ohjaaja David Ayer ja Statham tulivat kuvauksissa hyvin toimeen keskenään. Statham ei ole tyrmännyt jatko-osaa, mutta seuraavana kaksikko tekee toisen elokuvan yhdessä. Se on nimeltään Levon’s Trade, ja se perustuu Sylvester Stallonen raapustamaan käsikirjoitukseen Chuck Dixonin romaanista.

Tarinassa Levon Cade on jättänyt entisen ammattinsa taakseen työskennelläkseen rakennustöissä, ja ollakseen hyvä isä tyttärelleen. Pian hänen täytyy kuitenkin ottaa taitonsa jälleen käyttöön. Cade on ollut aiemmin myyttinen hahmo terrorisminvastaisen taistelun hämärässä maailmassa.

Stathamin lisäksi The Beekeeperissä näyttelee Emmy Raver-Lampman, Josh Hutcherson, Bobby Naderi, Minnie Driver, Phylicia Rashad ja Jeremy Irons. Elokuva on parhaillaan Suomen teattereissa. Alla traileri.

Lue myös: Tietovisa, osa 10: Sujuuko sinulta elokuvamaailman yleistieto? Testaa! – Episodi.fi

Lähde: NME, Variety

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia