Onko Matrix-ohjaajien uudesta tieteiselokuvasta tulossa 200 miljoonan dollarin superfloppi?

29.1.2015 13:31

Parhaillaan käynnissä olevalla, pienimuotoisempiin indie-elokuviin keskittyvällä Sundance Film Festivalilla on tapana tarjota isoja yllätyksiä. Tämän vuoden jymy-ylläri oli se, että Wachowskin sisarusten uutukainen, Jupiter Ascending – suomalaisittain Nouseva Jupiter – sai maailman ensi-iltansa festivaaleilla. Yleensähän Sundancessa ei edes nähdä tämän kokoluokan kassamagneetteja.

Erikoista puolityhjälle salille järjestetyssä näytöksessä oli se, että elokuva oli pelkästään kutsuvieraille järjestetty, eikä pressiä päästetty sisään laisinkaan. Se on aina huono merkki, kun lehdistöltä evätään pääsy ennakkonäytökseen. Toinen huono enne on Nousevan Jupiterin ensi-illan siirtyminen viime kesästä tälle vuodelle.

Varietyssä kirjoitettiin seuraavaa: ”kourallinen katsojia poistui kesken yli kaksituntisen avaruuseepoksen” sekä ”yleensä Sundancessa näytettäville elokuville taputetaan, mutta yleisö ei taputtanut Nousevalle Jupiterille ollenkaan”. ”Vihasin sitä, se on naurettava”, eräs kutsuvieraista totesi näytöksen jälkeen.

Mila Kunisin, Channing Tatumin, Eddie Redmaynen ja Sean Beanin tähdittämän Nousevan Jupiterin tuotanto on maksanut eri lähteiden mukaan 175:stä yli 200 miljoonaan dollaria, joten jos ennakoihin on luottaminen, niin Warner Bros. -studioilla on käsissään megaluokan floppi.

Kyse voi tosin olla myös siitä, että Sundancen filmifestivaali on aivan väärä paikka näyttää tällainen elokuva. Olemme kuitenkin piakkoin viisaampia, sillä Nousevan Jupiterin Suomen ensi-ilta on jo 6. helmikuuta.

Alla elokuvan traileri.

(Episodi/NI)

Lisää luettavaa