Oscar-kategorioihin ehdotetaan jälleen muutosta – Jatkossa kaksi kategoriaa niputetaan mahdollisesti yhteen

Jokavuotinen pähkäily.

28.12.2019 18:30

Ei vuotta ilman pohdintoja mahdollisista uusista ja väistyvistä kategorioista Oscar-gaalan suhteen. Vasta viime vuonna ilmoitettiin, kuinka pian on luvassa uusi ”suositun elokuvan Oscar”, vaikka kukaan ei sellaista ole koskaan toivonut. Stuntmiehet ovat edelleen jääneet ilman palkintoa.

Sen sijaan nyt Akatemian ääniosaston komitea suosisi päätöstä niputtaa äänimiksauksen ja äänieditoinnin yhdeksi kategoriakseen. Uutisesta kertoi Hollywood Reporter. Heidän mukaansa rajat ääniefektien ja elokuvien soundtrackin kanssa ovat sumentuneet.

Akatemian ääniosaston puheenjohtajat saivat tehtäväkseen tutkia, kuinka paljon ehdokkaissa ja voittajissa kummassakin kategoriassa oli eroja vuosien varrella. Vuonna 2006 äänieditointi sai pysyvästi oman kategoriansa, kuten äänimiksaus. Sen jälkeen on pidetty 13 Oscar-gaalaa ja komitean mukaan merkittävä määrä samoja elokuvia on palkittu kummallakin palkinnolla.

Jopa kahdeksan kertaa molemmat pystit ovat menneet samalle elokuvalle. Hollywood Reporter muistuttaa, että Akatemian ääniosasto valitsee vuosittain ehdokkaat, mutta jostakin syystä koko Akatemia valitsee voittajat. Suurin osa Akatemiasta ei Hollywood Reporterin tietojen mukaan erota kategorioita toisistaan, koska he eivät ole ääniefektien asiantuntijoita.

Lisää luettavaa