Oscar-palkittu suosikkielokuvien tekijä lyttää pitkät elokuvat: ”Elokuvan pitää olla niin lyhyt kuin mahdollista”

Scorsese voi olla eri mieltä.

23.10.2023 23:02

Kahdesti Oscar-palkittu ohjaaja, käsikirjoittaja Alexander Payne kritisoi nykypäivän elokuvien pituutta. Payne tunnetaan muun muassa elokuvista Vaalit, About Schmidt, Sideways ja The Decendants.

Hollywood Reporter kertoo Paynen kiivaista sanoista. ”Elokuvien pitää olla niin lyhyitä kuin mahdollista. Tänä päivänä on liikaa aivan hiton pitkiä elokuvia.”

Hän kuitenkin myöntää, että elokuva voi onnistua pitkästä kestosta huolimatta. ”Jos elokuvasi on kolme ja puoli tuntia pitkä, anna sen edes olla lyhin mahdollinen versio kolme ja puolituntisesta elokuvasta. Kuten Kummisetä osa II ja Seitsemän samuraita, ne ovat supertiiviitä, kolme ja puoli tuntia pitkiä elokuvia ja menevät nopeasti”, Payne sanoo.

”Elokuva on jatkuvaa taloudellista etsintää. Haluat, että käsikirjoitus on niin lyhyt kuin mahdollista. Näyttelijöiden pitää olla mahdollisimman reippaita, oli elokuvan rytmi mikä tahansa. Leikkauspöydällä haluat sen olevan mahdollisimman lyhyt, mutta ei yhtään lyhyempi.”

Payne vaikuttaa olevan samoilla linjoilla Aki Kaurismäen kanssa. Kaurismäki tosin sanoi, että vain kaksi elokuvaa kestävät yli kolmen tunnin kestonsa. Hänen mielestään ideaali mitta elokuvalle on puolitoista tuntia.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia