Pärjääkö Suomen ennätyksen tehnyt elokuva luontoelokuvien Oscareissa?

Marko Röhrin ja Kim Saarniluodon Järven tarina kilpailee finalistina Jackson Hole Wildlife Film -elokuvafestivaaleilla Yhdysvalloissa. Festivaalia pidetään luontoelokuvien Oscar-gaalana.

Jo 15. kertaa järjestettävä Jackson Hole Wildlife Film Festival on julkistanut vuoden 2017 kilpailun finalistit: Järven tarina kilpailee arvostetusta Special Jury Awardista kolmen muun ehdokkaan kanssa. Arvostetun kilpailun 25. eri palkintoa tavoittelee tänä vuonna lähes tuhat kilpailijaa. Finalistit on valinnut kansainvälinen tuomaristo, johon kuuluu yli 150 jäsentä. Osana valintaprosessia tuomarit katsoivat 3 500 tuntia maailman parhaita luontoelokuvia ja -ohjelmia.

Voittajat julkistetaan 28. syyskuuta Grand Teton Awards -palkintogaalassa Jacksonissa Wyomingissa. Palkintoseremonia on osa kuusipäiväistä elokuvafestivaalia ja tiedemediakonferenssia, joka pidetään Grand Tetonin kansallispuistossa 24.–29.9. Laite-esittelyihin, seminaareihin ja huippuluokan elokuvanäytöksiin osallistujien joukossa on innovatiivisia elokuvantekijöitä, organisaatioita, tutkijoita, toimittajia ja muita alan edelläkävijöitä eri puolilta maailmaa. Joka toinen vuosi järjestettävää luontoelokuvafestivaalia pidetään maailman arvostetuinpana tämän alan kilpailuna.

– Minulle merkillepantavinta tänä vuonna on tekijöiden henkilökohtainen ote tarinoihin. Se kertoo genren voimallisuudesta ja henkilökohtaisten tarinoiden merkityksestä elokuvakerronnassa, kertoo festivaalin johtaja Lisa Samford.

Vuonna 2016 ilmestynyt Järven tarina on yli 182 000 katsojallaan Suomen menestynein dokumentti. Special Jury Award -kategorian finalistit sen ohella ovat Eric Linerin Bird of Prey, Kate Brooksin The Last Animals sekä Greg Lomasin ja Colwyn Thomasin To Skin a Cat.

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat