Pedro Pascal sanoi The Great Wall -kollegansa olevan aikamme paras näyttelijä – ”hän on ollut suurin opettajani”

Pascalilta ja hänen suosikkinäyttelijältään on tulossa uusi elokuva.

10.1.2024 15:35

Lienee vaikea valita parasta näyttelijää, mutta Pedro Pascal onnistui kakaisemaan mielipiteen omasta suosikistaan. Kyseinen tähti on edelleen aktiivinäyttelijä.

The Last of Us– ja The Mandalorian -sarjoista tuttu Pascal puhui vastikään Hollywood Walk of Fame -seremoniassa, jossa hän paljasti suosikkinsa yleisölle. Yleisössä olivat mukana muun muassa Guillermo Del Toro, Patricia Arquette ja Mark Ruffalo.

Yleisölle Pascalin suosikki tuskin oli suuri yllätys, sillä tilaisuus oli järjestetty Willem Dafoelle, joka sai oman tähtensä Walk of Famelle.

– Näin Platoonin elokuvateattereissa isäni kanssa, ja hän sai minut itkemään niin kovaa, että isä lähetti minut kylpyhuoneeseen, Pascal sanoi Dafoesta puheessaan.

– Hän on ollut suurin opettajani.

Willem Dafoe Hämähäkkimiehen vihollisen, Vihreän menninkäisen roolissa.

– Menen niin pitkälle, että sanon hänen olevan aikamme suurin amerikkalainen näyttelijä. Hänen uraansa ei voi oikeastaan verrata kenenkään muun uraan, Pascal ylisti Dafoeta.

Pascal kehui puheessaan Dafoen niin ikään olevan hyvää seuraa ja hyvä ystävä. Pascal on näytellyt Dafoen kanssa aikaisemmin elokuvassa The Great Wall, ja lisäksi heiltä on tulossa yhteinen leffa Tropico. Brasiliaan sijoittuvan trillerin tarinassa liikemies joutuu vakoilun kohteeksi.

Neljällä Oscar-ehdokkuudella huomioidun Dafoen ansioihin kuuluu ainakin hänen repertuaarinsa laajuus. Tähden meriiteissä on muun muassa sotaelokuva Platoon (1986), supersankarielokuva Spider-Man – hämähäkkimies (2002) ja painajaismainen draama The Lighthouse (2019). Kaikki ovat varsin erilaisia rooleja.

The Lighthouse rooliin Dafoe panosti opettelemalla erikoisen aksenttinsa, ja jo pelkästään Dafoen ja Robert Pattinsonin vuoropuhelun seuraaminen tekee leffasta katsomisen arvoisen.

Dafoen viimeisimpiä elokuvia on vastikään Golden Globe -gaalassa palkittu Poor Things. Leffa sai parhaan elokuvan palkinnon kategoriassa musikaali tai komedia.

Dafoe näyttelee siinä Frankensteinin tyyppistä tiedemiestä. Leffan muita tähtiä ovat Mark Ruffalo ja roolistaan Golden Globen voittanut Emma Stone. Alla elokuvan traileri.

Lue myös: Willem Dafoen mukaan ”haastavat” elokuvat eivät enää menesty – syyttää suoratoiston haittapuolta – Episodi.fi

Lähde: NME

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia