Willem Dafoen mukaan ”haastavat” elokuvat eivät enää menesty – syyttää suoratoiston haittapuolta

Dafoe kaipaa myös elokuvien tuomaa sosiaalisuutta.

9.1.2024 13:06

Hollywood-näyttelijä Willem Dafoe nosti esiin suoratoistopalveluiden mukanaan tuoman haittapuolen. Hänen mukaansa ”haastavat” elokuvat eivät ole enää suosittuja.

– Ihmisten keskittymiskyky kotioloissa ei ole samalla tasolla, Dafoe sanoi The Guardianille verraten suoratoistoa teattereihin.

– Vaikeammat elokuvat, haastavammat elokuvat eivät menesty yhtä hyvin, kun sinulla on yleisö joka ei oikeastaan keskity. Se on iso juttu, Dafoe jatkoi.

Willem Dafoe ja Emma Stone elokuvassa Poor Things.

Dafoe katsoo, että suoratoiston myötä on menetetty myös elokuvien mukanaan tuoma sosiaalisuus.

– Kaipaan elokuvien maailmaan kuuluvaa sosiaalista puolta. Menet syömään, juttelet siitä myöhemmin, ja se leviää (elokuvan maine) puskaradion kautta.

– Nyt ihmiset menevät kotiin ja sanovat: ”Hei kulta, katsotaan jotain tyhmää tänään.”

– Sitten he selailevat sisältöä ja katsovat kymmenestä elokuvasta viisi minuuttia. Sitten he tuumivat, ”unohdetaan koko juttu ja mennään nukkumaan”.

Dafoe uskoo suoratoistopalveluiden suosion vaikuttaneen myös perinteisten elokuvastudioiden tyyliin tehdä elokuvia.

– He eivät tee elokuvia niin kuin heillä oli tapana. Niitä rahoittavat lelufirmat ja muut tahot, ja elokuvista tulee niiden väline.

Suoratoistopalveluista Dafoe katsoo olevan tulossa monopolinkaltainen taho, jolla on käsissään tuotanto ja levitys.

Dafoen viimeisimpiä elokuvia on Yorgos Lanthimoksen ohjaama Poor Things. Se on saanut hyvän vastaanoton, ja Emma Stone voitti siitä Golden Globe -palkinnon. Alla elokuvan traileri.

Lue myös: Malli-näyttelijä Nina Dobrev täytti 35 vuotta – tältä tuoreen Renny Harlin -leffan tähti näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: NME

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia