Malli-näyttelijä Nina Dobrev täytti 35 vuotta – tältä tuoreen Renny Harlin -leffan tähti näyttää nyt

Dobrev oli mukana Renny Harlinin elokuvassa.

9.1.2024 05:30

Tänään 35 vuotta täyttävä bulgarialais-kanadalainen malli ja näyttelijä Nina Dobrev tunnetaan parhaiten pestistään yliluonnollisessa draamasarjassa Vampyyripäiväkirjat (2009–2015). Se oli suosittu sarja Suomessakin.

Vampyyripäiväkirjat.

Dobrev piti luovasta alasta jo pienenä, sillä hän harrasti tanssia, teatteria, musiikkia, taidetta ja näyttelemistä. Bulgarian Sofiassa syntynyt ja Kanadan Torontossa varttunut Dobrev löysi tiensä ammattinäyttelijäksi mallintöiden kautta saamistaan tv-mainoksista, joiden jälkeen hän sai pieniä rooleja elokuvissa.

Läpimurtoroolinsa hän teki Mia Jonesina draamasarjassa Degrassi: The Next Generation (2006–2009). Hän keräsi lisää mainetta roolillaan Vampyyripäiväkirjat-sarjassa, ja hän on näytellyt sen jälkeen useissa elokuvissa. Yksi näistä elokuvista on mainio draama Elämäni seinäruusuna (2014). Lisäksi voisi mainita komediat Let’s Be Cops (2014) ja The Final Girls (2014) sekä vuoden 2017 tieteisdraama Flatliners.

Degrassi: The Next Generation.

Hänet nähtiin myös Vin Dieselin elokuvassa XXX: Return of Xander Cage (2017). Viimeisin iso rooli tv-sarjojen puolella hänellä oli sitcomissa Fam (2019), mutta sarja lopetettiin nopeasti.

Vuonna 2023 häneltä puolestaan ilmestyi Renny Harlinin ohjaama elokuva The Bricklayer. Sen tarinassa tiedustelupalvelu CIA joutuu kiristyksen kohteeksi. Tuntematon taho murhaa ulkomaisia toimittajia, ja saa näyttämään väkivallan CIA:n operaatioilta. Leffassa näytteli myös Aaron Eckhart.

The Bricklayer.

Seuraavaksi Dobrevilta tulee elokuva Reunion. Se on mysteerillä varustettu komedia, jonka tarinassa luokkakokouksessa tapahtuu murha. Osallistujat jäävät samalla loukkuun lumen ympäröimään kartanoon tietämättä, keneen he voivat luottaa.

Alla listattuna muutamia triviatietoja Nina Dobrevista

Dobrevin intohimoihin kuuluvat matkustelu, lentopallo, jalkapallo, kiipeily, surffaus, lumilautailu ja ratsastus. Eniten hän kuitenkin pitää näyttelemisestä.

Puhuu sujuvasti englantia ja bulgariaa. Puhuu myös jonkin verran ranskaa.

On taitava baletti- ja jazztanssija sekä voimistelija.

Yksi hänen harrastuksistaan on korujen tekeminen. Hän aikoo tulevaisuudessa luoda oman korumalliston.

Dobrevilla on Instagram-tili, ja hän jakaa siellä kuviaan fanien ihmeteltäväksi. Voit tiirailla otokset ja The Bricklayerin trailerin alta.

Lue myös: Bikinikunnossa oleva Lauren Cohan täytti 42 vuotta – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Kaikki syntymäpäiväjutut täällä: syntymäpäivä -aiheiset jutut – Episodi.fi

Lähde: IMDb, Wikipedia

Lisää luettavaa