”Söpöjä nännejään” kommentoinut Florence Pugh täytti 28 – tältä hän näyttää nyt

Florence Pugh haluaisi paljastaa kaiken.

3.1.2024 05:30

Florence Pugh täyttää tänään 28 vuotta. Hänen roolisuorituksiaan on saatu seurata muun muassa elokuvissa Oppenheimer (2023), Lady Macbeth (2016), Pikku naisia (2019), Midsommar – loputon yö (2019) ja Black Widow (2021). Hän sai kiitosta muun muassa Lady Macbeth -roolistaan, josta hän voitti British Independent Film Award -palkinnon.

Pugh’n uraa enteili Maryn rooli koulunäytelmässä, kun Pugh oli vasta kuusivuotias. Hän näki rooliaan varten vaivaa, ja hän opetteli näytelmään Yorkshiren aksentin.

Debyytin ammattinäyttelijänä hän teki vuoden 2014 draamassa The Falling, jossa hän näyttelee varhaiskypsää teiniä. Leffassa nähtiin myös Game of Thronesista tuttu Maisie Williams. Pugh pääsi heti samana vuonna ehdolle parhaaksi näyttelijätulokkaaksi BFI London Film Festivalilla.

Black Widow (2021).

Vuonna 2016 julkaistu Lady Macbeth vain lisäsi Pugh’n arvostusta, ja vuonna 2016 alkaneesta Marcella-nimisestä poliisisarjasta hän voitti BIFA Award -palkinnon. Vuonna 2018 hän puolestaan pääsi näyttelemään Anthony Hopkinsin kanssa elokuvassa King Lear.

Kansainvälisen läpimurtonsa hän teki viimeistään vuonna 2019. Tuolloin hän näytteli Midsommar – loputon yö ja Pikku naisia -elokuvien lisäksi Dwayne Johnsonin ideasta lähteneessä koomisessakin leffassa Fighting with my Family.

Johnson sai idean elokuvaan katsellessaan hotellihuoneessaan vuoden 2012 dokumenttia perheestä, jonka jäsentä Pugh esittää elokuvassa. Johnson soitti heti dokumentin katseltuaan Stephen Merchantille, joka kehitti leffaan käsikirjoituksen. Merchant niin ikään ohjasi elokuvan, jossa nähdään myös Johnson.

Pikku naisia (2019).

Viimeisimpiä merkittäviä töitä Pugh’lta on rooli elokuvassa A Good Person (2023). Hyvän vastaanoton saaneessa leffassa Pugh näyttelee Allisonia, jonka elämä romahtaa kuolemaan johtaneen onnettomuuden jälkeen. Zach Braffin ohjaamassa elokuvassa näyttelee muun muassa Morgan Freeman.

Pugh’n tulevista rooleista odotetuimpia lienee tänä vuonna ilmestyvässä elokuvassa Dyyni: Osa kaksi. Hän näyttelee siinä prinsessa Irulan Corrinoa. Leffan ohjaa ensimmäisen osan tapaan arvostettu Denis Villeneuve.

Marvel-faneja puolestaan kiinnostanee vuoden 2025 leffa Thunderbolts, jossa hän uusii Yelena Belovan roolinsa. Siinä nähdään myös Harrison Ford, David Harbour, Sebastian Stan ja Olga Kurylenko.

Midsommar – loputon yö (2019).

Pugh joutui muutama vuosi sitten mekkokohun keskelle

Puggh kuvattiin vuonna 2022 läpikuultavassa vaatteessa Paris Fashion Week -tapahtuman aikana, joka aiheutti positiivisten kommenttien lisäksi kriittistäkin kommentointia mekon paljastavuuden vuoksi.

Aiemmin samana vuonna hän ehti kohauttaa vaaleanpunaisella, läpikuultavalla mekollaan, joka niin ikään herätti positiivisten viestien lisäksi myös negatiivisten some-viestien vyöryn. Tuolloin hän kommentoi sosiaalisessa mediassa muun muassa hashtagilla #fuckingfreethefuckingnipple, jossa ainakin yhtenä ajatuksena on vaatia naisille samaa oikeutta kuin miehille paljastaa rintansa ei-seksuaaliseen tapaan.

Lady Macbeth (2016).

Pugh kommentoi aihetta Elle-lehdelle vuonna 2023:

– Puhun vartalostani siihen tyyliin kuin puhun, koska en yritä piilottaa reiteni selluliittia – tai mustelmaa käsivarteni ja tissini välissä. Haluaisin ennemminkin paljastaa kaiken, Pugh sanoi.

– Minulle pelottavinta ovat tilanteet, joissa ihmiset ovat suuttuneet siitä, että olen paljastanut itsestäni ”liian paljon”.

– Kaikki se, mitä tapahtui Valentinon vaaleanpunaisen mekon tapauksessa vuosi sitten, nännit näkyivät kankaan läpi, ja se sai ihmiset kierroksille, näyttelijä ihmetteli.

Florence Pugh elokuvassa Oppenheimer (2023).

Pugh uskoo ihmisten pelkäävän vapautta, ja sitä että hän tuntee olonsa mukavaksi ja onnelliseksi. Pughin mukaan naisten alistaminen kommentoimalla heidän kehoaan on toiminut hyvin pitkään.

– Luulen, että olemme nyt vaiheessa, jossa monet ihmiset sanovat: ”En välitä paskaakaan.”

– Valitettavasti olemme niin kauhuissamme ihmiskehosta, ettemme voi katsoa edes kankaan takana olevaa, kahta pientä söpöä nänniäni tavalla, joka ei olisi seksuaalista. Meidän on jatkuvasti muistutettava kaikkia, että naisten vartalon olemassaololle on useampi kuin yksi syy, Pugh ojensi.

Pugh’n alastomuus herätti kohua myös Oppenheimer-elokuvassa. Häntä sensuroitiin ainakin muutamassa maassa kuten Intiassa, ja hänen päälleen aseteltiin musta, tietokonegrafiikalla luotu mekko. Alla Pughin Instagram-tilillään julkaisemat, kohua herättäneet kuvat.

Juttu jatkuu kuvien jälkeen.

Alla listattuna muutamia triviatietoja Florence Pugh’sta

Hän kärsi lapsena trakeomalasiasta, joka johti usein sairaalahoitoihin. Hänellä on sen vuoksi putki henkitorvessa, joka auttaa häntä hengittämään kunnolla. Tämä johti siihen, että hänelle muodostui omalaatuinen, karaistu ääni.

Laulaa ja kirjoittaa omia kappaleita. Hän osaa myös soittaa kitaraa ja pianoa.

Midsommar – loputon yö (2019) -elokuva oli hänelle henkisesti raskas työtehtävä. Pugh kertoi Pikku naisia -elokuvan olleen sen jälkeen terapeuttinen kokemus.

Hänen koe-esiintymisensä Abigailin rooliin elokuvassa The Falling (2014) oli hänen ensimmäinen koe-esiintymisensä.

The Falling (2014) -elokuvassa näytteli myös Maisie Williams.

Hänen tärkeimmät esikuvansa ovat Jodie Foster, Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Scarlett Johansson, Meryl Streep, Dwayne Johnson, Emma Thompson, Natalie Portman, Saoirse Ronan ja Keanu Reeves.

Oli vuonna 2020 Oscar-ehdokkaana roolistaan elokuvassa Pikku naisia.

Florence Pugh on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan julkaisuja.

Lue myös: Seksistä kohun aikaansaanut Alyssa Milano täytti 51 – tältä Siskoni on noita -tähti näyttää nyt – Episodi.fi

Kaikki syntymäpäiväjutut täällä: syntymäpäivä -aiheiset jutut – Episodi.fi

Lähde: THR, Wikipedia, IMDb, UproxxUproxx

Lisää luettavaa