Pilasiko Tom Cruise Katie Holmesin uran? Tältä 45 täyttänyt Dawson’s Creek -tähti näyttää nyt

Hollywoodin huhujen mukaan Cruisessa oli syytä.

22.12.2023 06:00

Näyttelijä Katie Holmes täytti 18. joulukuuta 45 vuotta. Hänet tunnetaan erityisesti kuusi kautta kestäneestä Dawson’s Creek (1998-2003) -sarjasta.

Holmes menestyi nuorena hyvin koulussa, ja hän sai SAT-tutkinnossaan 1310 pistettä, kun maksimi on 1600. Hänet hyväksyttiin Columbian yliopistoon, ja hänen isänsä halusi, että Katiesta tulisi lääkäri. Hän kuitenkin päätyi näyttelijäksi.

Holmes sai ensimmäisen roolinsa koe-esiintymisnauhan avulla. Hän lähetti sen Ang Leen ohjaaman elokuvan Jäämyrsky (1997) tuotannolle. Hän pääsi kuin pääsikin leffaan, ja näytteli valkokankaalla yhdessä Kevin Klinen ja Sigourney Weaverin kanssa.

Jäämyrsky (1997).

Dawson’s Creekiin hän sai kutsun koe-esiintymiseen, mutta hän ei ehtinyt sinne, koska oli kiireinen koulunsa näytelmän parissa. Hän lähetti jälleen koe-esiintymisnauhan, ja sai roolin sarjasta.

Dawson’s Creek -pestinsä aikana hän näytteli useissa elokuvissa, ja tie hienolle uralle vaikutti valmiilta. Elokuvista voisi mainita esimerkiksi mainion, lämminhenkisen elokuvan Wonder Boys (2000), jossa nähdään päärooleissa Michael Douglas ja Tobey Maquire. Muita hyviä elokuvia Holmesilta ovat ainakin The Gift – Enne (2000), Aprilin juhlat (2003) ja Batman Begins (2005).

Katie Holmes ja Christian Bale elokuvassa Batman Begins (2005).

Tom Cruisen on huhuiltu olleen syynä vaisuun urakehitykseen

Jossain vaiheessa saattoi vaikuttaa, että Holmesin kohtalona oli suuri tähteys. Hänen elokuvaurallaan on kuitenkin jäänyt ainakin tähän mennessä jäänyt saavuttamatta kaikkein kirkkaimmat parrasvalot. Syynä tähän on arveltu olleen hänen vuonna 2006 solmimansa avioliitto Tom Cruisen kanssa. He erosivat vuonna 2012.

Holmes ja Cruise aloittivat romanssinsa vuoden 2005 alussa. Vanity Fairin mukaan suhteen sai alulle skientologiakirkko, johon Cruise kuuluu. Väitetysti kirkko etsi Cruisen kariutuneiden suhteiden jälkeen ”mukautuvaisempaa” kumppania. Erikoisena yksityiskohtana, Holmes sanoi Seventeen-lehdelle vuonna 2004 uskoneensa teininä, että hän päätyy naimisiin Tom Cruisen kanssa.

People-lehti kuvailee, että naimisiinmenon jälkeen Holmesin julkiset esiintymiset rajoittuivat hymyilyyn miehensä vierellä, ja myös hänen elokuvauransa vaikutti jäävän taka-alalle.

Holmes esimerkiksi sai roolin Christopher Nolanin ohjaamasta Batman Begins (2005) -elokuvasta, mutta jostain syystä hän luopui jatko-osista. Hollywoodin huhujen mukaan Cruise ei halunnut hänen näyttelevän Batman-elokuvissa, joten rooli vaihtui jatko-osissa Maggie Gyllenhaalin haltuun.

Holmes jatkoi silti uraansa elokuvissa, mutta People-lehti kuvailee niitä merkityksettömiksi. Holmes ja Cruise erosivat lopulta vuonna 2012. Ainakin yhtenä syynä oli väitetysti se, ettei Holmes halunnut, että hänen kuusivuotiaalle tyttärelleen alettaisiin opettaa skientologiaa.

IMDb:n mukaan Holmesin päätöstä luopua Batman-leffoista on kritisoitu, ja päätökselle on jopa naureskeltu. Sitä pidetään kauheana uravalintana.

Jatko-osasta Yön ritari (2008) tuli yksi kaikkien aikojen eniten tuloja keränneistä elokuvista – ja sitä pidetään myös yhtenä parhaista supersankarielokuvista. Holmes valitsi Yön ritarin sijaan tehdä taloudellisesti epäonnistuneen Mad Money – hulluna rahaa (2008) -elokuvan.

Alla listattuna muutamia triviatietoja Katie Holmesista

Hänelle tarjottiin pääroolia Buffy – vampyyrintappaja -sarjassa, mutta hän kieltäytyi siitä saadakseen vietyä lukion loppuun.

Toinen merkittävä hahmo, jonka Holmes hylkäsi, oli Piper Chapman vuoden 2013 vankilasarjassa Orange is the New Black. Rooli meni lopulta Taylor Schillingille.

Juoksee mielellään pari kertaa viikossa, kolmesta neljään kilometriä. Hän haluaa näin tyhjentää päänsä.

Hänen lempielokuvansa on Kuka sanoo tahdon? (1997). Siinä näyttelee muun muassa Julia Roberts ja Cameron Diaz.

Katie Holmes on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan julkaisuja.

Lue myös: Oliko Lagertha oikeasti olemassa? Tältä 46 täyttänyt Vikings-tähti Katheryn Winnick näyttää nyt – Episodi.fi

Kaikki syntymäpäiväjutut täällä: syntymäpäivä -aiheiset jutut – Episodi.fi

Lähde: People, Wikipedia, IMDb, CBR

Lisää luettavaa