Uhkaava metrotilanne sai Willem Dafoen tajuamaan, että hänellä on hyvin tunnistettavat kasvot

Herraa ei ole kyllä hankala tunnistaa.

28.12.2023 15:30

Näyttelijä Willem Dafoella on eittämättä yhdet Hollywoodin tunnistettavimmista kasvoista. Hän ei kuitenkaan aina ole ollut itse tietoinen tästä seikasta, vaan asia valkeni hänelle eräänä päivänä joitain vuosia sitten New Yorkin metrossa.

Dafoe muistelee tuoreessa haastattelussaan, kuinka hänelle selvisi, että hänen kasvonsa ovat erityisen tunnistettavat. Hän oli matkustamassa NYC:in metrolla lapsensa kanssa kohti Bronxia, kun kyytiin nousi joukko kovapintaisilta vaikuttavia henkilöitä. Pian he alkoivat tuijotella ja vilkuilla Dafoeta sekä kuiskimaan keskenään.

”Ajattelin, että ’voi apua, nämä tyypit aikovat ryöstää minut lapseni nähden'”, näyttelijä muistelee. Tilanne vaikutti hyvin uhkaavalta miesten karskin ulkomuodon ja heidän keskinäisen tuijottelun sekä supattelunsa vuoksi. Sitten Dafoe kuitenkin kuuli heidän mainitsevan hänen tunnistettavat piirteensä.

”Tuon on pakko olla hän. Kukaan ei näytä siltä v*tun jätkältä.”

Tilanne siis raukesi Dafoen onneksi lopulta kuitenkin rauhanomaisesti. Eikä siitä jäänyt hänelle pahempia traumoja tai ikäviä muistoja. Päinvastoin, hänen muistettavista kasvoistaan on ollut vain hyötyä hänen monipuoliselle uralleen.

Dafoen roolityötä pääsee näkemään esimerkiksi Wes Andersonin elokuvissa The Grand Budapest Hotel, The French Dispatch ja Asteroid City, Robert Eggersin teoksissa The Lighthouse ja The Northman sekä Sam Raimin Spider-Man-trilogiassa ja MCU:n No Way Homessa. Pian hänen työskentelyään päästään katselemaan myös Poor Things, Beetlejuice 2 ja Nosferatu-filmatisoinneissa.

Alla 12. tammikuuta Suomen ensi-iltansa saavan Poor Thingsin virallinen traileri.

Lähde: Today

Lisää luettavaa