PETA hehkuttaa Guardians of the Galaxy Vol. 3:a – James Gunn sai samalla palkinnon

Oho! Tämäpä on harvinaislaatuista.

9.5.2023 09:40

James Gunnin ohjaama Marvel-leffa Guardians of the Galaxy Vol. 3 on kerännyt hehkutusta osakseen. Yllättäen myös PETAlta, eläinten oikeuksia puolustavalta järjestöltä, joka jakaa tunnetusti lähinnä kritiikkiä Hollywoodin tuotannoille.

Siihen on kuitenkin selkeä syy.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 tekee sellaisen tempun, jonka vain ani harva elokuva on pystynyt tekemään. Se kertoo kauniin ja myötätuntoisen tarinan eläinkokeista Marvel-fanien kokoiselle katsojaryhmälle, PETA kertoo tiedotteessaan.

– Elokuvassa on upeasti animoituja eläimiä kuten Rocket (jonka äänenä toimii Bradley Cooper, joka voitti Oscat-palkinnon, koska hän käytti A Star is Born -elokuvassa omaa lemmikkiään), Lylla, Floor ja Teefs, jotka vievät katsojat tunteelliselle vuoristoradalle, jonka tarkoituksena on osoittaa eläinkokeiden pahuus. James Gunnin käsikirjoitus ei häpeä kertoa pahoja asioita, jotka ovat usein totta myös oikeassa maailmassa. Olemme innoissamme, koska tarina osoittaa aitoa empatiaa kaikkia eläviä ja tuntevia olentoja kohtaan.

– Koska Gunn esitti Rocketin ja hänen kaverinsa niin upealla tavalla, ja muistutti samalla katsojia siitä, että eläimet, joita kidutetaan laboratorioissa, ovat tuntevia eläimiä eivätkä pelkkiä tatuoituja numeroita, antaa PETA Gunnille Not a Number -palkinnon, PETA kirjoittaa.

Katsojat pääsevät todellakin tutustumaan Rocketin riipaisen koskettavaan ja rankkaan syntytarinaan GotG3:ssa.

– Gunn on antanut kasvot, nimen ja persoonallisuuden niille miljoonille haavoittuville eläimille, joita kierrätetään tälläkin hetkellä laboratorioissa ympäri maailman, PETAn vanhempi varapääjohtaja Lisa Lange kertoo.

Lähde: Unilad

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia