Piditkö kauhuelokuvista Us ja Get out? Sitten tämä juuri Netflixiin lisätty nimike on sinua varten

Kauhuelokuva liikkuu kahdella aikatasolla.

Kauhuelokuva Antebellumin tuotantotiimistä löytyy samoja nimiä kuin Jordan Peelen ohjaustöistä Us ja Get Out. Siitä ei tullut vastaavanlaista tullut, mutta se teki moniin kauhuelokuvan ystäviin vaikutuksen, vaikka Episodilta heruikin vain kolme tähteä

Antebellum on saanut nimensä ajanjaksosta, joka alkoi 1700-luvun lopulta ja jatkui Yhdysvaltain sisällissotaan (1861–1865) asti. Elokuvassa liikutaan menneisyydessä ja nykyisyydessä Janelle Monáen esittämän kahden naisen: Veronican ja Edenin näkökulmasta.

Elokuva alkaa kirjailija William Faulknerin sanoilla: ”Menneisyys ei ole ohi. Se ei ole edes mennyttä.”

Eden on orjana plantaasilla, jota etelävaltioiden raa’at sotilaat kapteeni Jasperin (Jack Huston) johdolla vartioivat äärimmäiset tiukkaa kuria ylläpitäen.. Vähäisemmästäkin virheestä orja tulee hakatuksi, ruoskituksi, kidutetuksi tai tapetuksi.

Eden yrittää löytää tiensä pois rangaistusplantaasilta, jonne kurittomimmat orjat tuodaan. Naispuoliset orjat päätyvät humalaisten sotilaiden seksileluiksi.

Nykyajan maisemiin, jossa kuuluisa tutkija ja kirjailija Veronica Henley valmistautuu uuden kirjansa luentomatkalle. Hän on erikoistunut mustien naisten rodullistettuun asemaan, mikä ei kaikkia suinkaan miellytä. Juuri ennen lähtöään hän käy uhkaavan videopuhelun Elizabethin (Jena Malone) kanssa, jonka olemme jo nähneet plantaasin emäntänä.

Veronica lähtee matkaan, pitää luentonsa normaaliin tapaan, mutta jatkuva uhkaava tunne vainoaa häntä. Iltaa hän lähtee viettämään kahden ystävänsä Dawnin (Preciousin Gabourey Sidibe) ja Sarahin (Lily Cowles) kanssa.

Ilta ei pääty odotusten mukaisesti.

Antabellum lisättiin tänään Netflixin valikoimaan. Katso traileri alta.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut