Piraattipuolueen ehdokas teki vakavan kilotavurikoksen julkisesti – johtaako piratismi seuraamuksiin?

Piraattipuolueen Janne Paalijärvi aloitti tänään kokeilun, jossa hän jakaa kilotavun verran A Walk Among the Tombstones -elokuvaa julkisesti.

Lähiaikoina on puhuttu paljon ”kiristyskirjeistä”. Eräät lakifirmat lähettävät näitä niin sanottuja kiristyskirjeitä ihmisille, jotka ovat lakimiesten mukaan warettaneet eli ladanneet torrent-sivustojen kautta elokuvia ja tv-sarjoja koneilleen. Jos lakifirmoille ei makseta kirjeissä vaadittua summaa, uhkaavat nämä viedä jutut oikeuteen.

Paalijärvi kirjoittaa Uuden Suomen blogissaan Scanboxin digitaalijohtaja Torben Jørgensenin lausunnosta, jonka mukaan ”jo yhdenkin kilotavun jakaminen on vakava rikos”. Paalijärvi pitää väitettä erikoisena ja ”pähkähulluna”. Paalijärvi vertaakin yhtä kilotavua täytekakun mansikan siemeneen.

Vakavan rikoksen tunnusmerkit ovat myös Paalijärven mukaan mielenkiintoinen konsepti. YK:n Kansainvälisen järjestäytyneen rikollisuuden vastainen yleissopimus määrittelee vakavan rikoksen sellaiseksi, josta saa vähintään neljä vuotta vankeutta. Mahtoiko Scanboxin Jørgensen tarkoittaa kilotavun jakamisella näin vakavaa rikosta?

Miten miehen käy? Jäämme seuraamaan tapahtumia.

Kuva: A Walk Among the Tombstones, jossa myös Laura Birn näyttelee.

Lähde: Uusi Suomi

Aiheeseen liittyvät jutut