Quentin Tarantino katuvaisena – ei puuttunut Harvey Weinsteinin ”säälittävään” käytökseen

Tarantinon mukaan koko lähipiiri oli kuullut ”asioita”.

22.11.2022 11:30

Quentin Tarantino oli aikoinaan Harvey Weinsteinin lähipiirissä jo senkin vuoksi, että Weinstein oli elokuvastudio Miramaxin perustaja. Tarantino kertoi kuulleensa nykyisin seksuaalirikoksista vankilassa istuvasta Weinsteinista huhuja.

Tarantino myönsi jo vuonna 2017, että hän ”tiesi tarpeeksi tehdäkseen enemmän kuin teki”. Hän sanoi myös, että ”toivoi, että olisi ottanut enemmän vastuuta” niistä asioista, mitä hän kuuli.

Tarantino oli vastikään CNN:n haastattelussa, jossa hän kuitenkin kiisti tietäneensä kaikkea.

– En ollut koskaan kuullut niitä tarinoita, jotka tulivat myöhemmin julki.

– Kuulin samat tarinat, jotka kaikki muutkin olivat kuulleet.

Tarantino katui silti, ettei tehnyt enemmän.

– Toivon, että olisin jutellut Harveyn kanssa ja sanonut: ”Harvey, et voi tehdä noin.”

Tarantino sanoi, ettei kuullut koskaan raiskauksista tai vastaavista. Hän kuvaili kuulemansa olleen tyyliin ”pomo jahtaa sihteeriä pöydän ympäri”. Tarantino sanoi, ettei sekään ole ”ok”. Hän tuumi kuitenkin huhujen olleen vastaavaa ”kategoriaa”.

– Syy, miksi en (sanonut jotain Weinsteinille), oli se että se on todella vaikea keskustelu. Minusta se oli säälittävää. Minusta se, mitä hän teki, oli säälittävää, enkä halunnut käsitellä hänen säälittävyyttään, Tarantino jatkoi.

– Joka tapauksessa minusta tuntuu pahalta. Minusta tuntuu pahalta, että en puhunut hänelle kuin mies miehelle siitä, Tarantino tuumi.

Tarantino uskoi koko Weinsteinin lähipiirin tienneen osittain mitä oli tekeillä. Hän arveli, että raiskauksista ei tiedetty, mutta he olivat kuulleet ”asioita”.

Weinstein on edelleen syytettynä viiden naisen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuosina 2004–2013. Maaliskuussa 2020 hänet tuomittiin 23 vuodeksi vankeuteen sen jälkeen, kun hänet todettiin syylliseksi laittomiin seksuaalisiin tekoihin kuten raiskaukseen.

Alla video haastattelusta. Osiossa ei kuitenkaan käsitellä Weinsteinia.

Lue myös: Quentin Tarantino haukkui nykyleffojen aikakauden – huonoin Hollywoodin historiassa – Episodi.fi

Lähde: NME

Lisää luettavaa