Quentin Tarantino paljastaa mitä palkintoa janoaa ja puhuu soundtrackeistaan: ”Olen melkein yhtä ylpeä diskografiastani…”

Oliko soundtrack mielestäsi onnistunut?

25.10.2019 11:01

Variety uutisoi ohjaaja Quentin Tarantinon mietteistä uuden Once Upon a Time… In Hollywoodin musiikkivalinnoista. Tarantino paljasti, että Grammy-palkinto olisi poikaa, sillä hän ei ole vielä sellaista pystiä voittanut. ”En ole vielä voittanut sellaista, joten… Vink, vink”, hän sanoi vihjaten Grammy-palkintojen suuntaan.

”Se merkitsisi minulle paljon enemmän jos voisin katsella palkintoa hyllyssäni. Olen ollut muutaman kerran ehdolla. Valitettavasti ainoa kategoria, jossa voisin olla ehdolla on soundtrack-albumit, jotka on koostettu muiden lauluista… Ja no, sitä kategoriaa ei ollut olemassa vielä sinä vuonna kun Pulp Fiction julkaistiin.”

Tarantino puhui myös siitä, ettei ole samaa mieltä niiden ihmisten kanssa, jotka ajattelevat kaikkien elokuvassa kuultavien kappaleiden kuuluvan elokuvan varsinaiselle soundtrackille. ”Se on kuin sanoisi, että jokaisen kuvatun kohtauksen pitäisi olla elokuvassa. Varsinkin näinä päivinä, kun voit vain lukea lopputekstit ja nähdä mitä kaikkia lauluja on soitettu edes pienen pätkän verran.”

Tarantinon mukaan albumikokonaisuuden kuuluu olla eheä, ilman haluja skipata biisejä. Hän ei myöskään tahdo laittaa kaikkein ilmeisimpiä kappalevalintoja levylle. Joe Cockerin tai Billy Stewartin kappaleet voi hänen mukaansa löytää mistä tahansa. ”Olen melkein  yhtä ylpeä diskografiastani kuin filmografiastani.”

Lisää luettavaa