Kiina peruutti Tarantinon uutukaisen ensi-illan Bruce Leen hahmon takia

Melkoinen sotku taas vaihteeksi.

18.10.2019 18:09

Hollywood Reporter on saanut käsiinsä tietoja, joiden mukaan Bruce Leen tytär Shannon Lee on vedonnut Kiinan viranomaisiin, jotta Once Upon a Time in Hollywoodin ensi-ilta peruutettaisiin, mikäli elokuvaan ei tehdä muutoksia.

Shannon Lee ei ollut lainkaan tyytyväinen siihen tapaan, miten hänen isänsä, legendaarinen Bruce Lee esitetään Tarantinon elokuvassa. Hän vaati muutoksia lopulliseen elokuvaan. Tarantino ei niihin suostunut.

Tarantino on sanonut useaan kertaan, että koko elokuva on fiktiivinen, vaikka perustuukin todellisiin tapahtumiin. Elokuvan Bruce Lee on vain omanlaisensa versio, joka on luotu elämäkertakirjoista saatujen tietojen pohjalta.

Shannon Lee vaatii Kiinan elokuvahallinnolta muutoksia elokuvaan, muuten sitä ei saa esittää siellä laisinkaan. Nyt elokuvan ensi-ilta on uhattuna.

Elokuvan kiinalaisrahoittaja Bona Film Group työskentelee kuumeisesti Tarantinon kanssa, jotta elokuvasta saataisiin jonkinlainen Kiina-versio julkaistua. Bona Film Group osti isohkon osuuden elokuvan oikeuksista, ja tietenkin tuotantoyhtiön tärkein markkina-alue on Kiina.

Once Upon a Time in Hollywoodin Kiinan ensi-ilta pitäisi olla jo viikon päästä, 25. lokakuuta.

Lue pitkähkö juttu Hollywood Reporterin sivuilta.

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa