Rakkautta & Anarkia aloittaa viikon huippunäyttelijän manifestilla – lue Episodin tärpit

Viikko lähtee mainiosti käyntiin, sillä maanantaina 18.9. on tarjolla taas 50 R&A-elokuvaa, joista Episodi suosittelee etenkin historiallisten tekstien ja niitä esittävien hahmojen ristiriidoista taidetta ja viihdettä kehittävää teosta.

Episodin suosittelemista maanantain R&A-leffoista Craigslist Allstars, Raw ja Rumble: The Indians Who Rocked the World käsiteltiin jo eilen. Lue sunnuntain uutinen täältä.
Noston arvoisiksi katsotuista elokuvista A Hustler’s Diary, In This Corner of the World, Lady Macbeth ja Lipstick Under My Burkha voi lukea tämän linkin uutisesta.
The Desert Bride ja Indivisible on käsitelty tämän linkin takaa löytyvässä uutisessa.

Maanantain kohokohta on saksalaisen Julian Rosefeldtin ohjaama ja käsikirjoittama taide-elokuva Manifesto, joka vaatii runsaan ja runollisen monologinsa vuoksi keskittymistä. Soljuva rakenne ja Cate Blanchettin lähes hypnoottinen ääni vievät kuitenkin katsojansa mukanaan näyttelijättären esittäessä 13 erilaista hahmoa julistamassa historiallisia ja taiteellisia manifesteja. Blanchettin esittämien hahmojen ja heidän tulkitsemiensa sanojen välistä nousee yllättävää huumoria.

Lisätietoja elokuvien esitysajoista ja -teattereista sekä lipunmyynnistä: hiff.fi

Maanantaina nähdään yksi R&A:n äänestyskelpoisista ehdokkaista Orionin kuukauden elokuvaksi. Ricardo Darín esittää The Summit -elokkuvassa Argentiinan presidenttiä, joka joutuu reagoimaan puhtoiseen imagoonsa suunnattuihin syytöksiin.

 

Aiheeseen liittyvät jutut