Renny Harlin ei tässä tehtävässä onnistunut, mutta Christopher Nolan korjasi potin – Mikä oli Nolanin salainen ase?

Virallisen selityksen mukaan Nolan sai David Bowien elokuvaansa hyvillä perusteluilla. Todellisuudessa asia ei mennyt aivan näin.

30.6.2024 18:30

Vuonna 2016 menehtynyt David Bowie tunnetiin parhaiten genrerajoja ravisuttavana muusikkona, mutta hänen vierailunsa elokuvamaailman puolella jäävät usein liian vähälle huomiolle.

Renny Harlin yritti saada Bowien Cliffhanger-elokuvansa pahikseksi vuonna 1993, mutta kovasta suostuttelusta huolimatta tehtävä epäonnistui.

Kun Christopher Nolan yritti samaa vuoden 2006 The Prestigen kanssa, ohjaajanerolla oli varmasti tiedossa, että tehtävä on käytännössä mahdoton.

Nolan onnistui silti ja Bowie saatiin mystisen tiedemiehen Nikolai Teslan rooliin.

”Kun pohdin, kuka näyttelisi Teslaa, muistin Bowien elokuvan Mies toisesta maailmasta (1976). Suurena Bowie-fanina tajusin, että hän on ainoa maailmassa, joka pystyisi näyttelemään roolin. Bowiessa oli teslamaista mystiikkaa”.

Epätoivosta tuli samalla Nolanin paras ase. Hän käytti sitä neuvotteluissa Bowien kanssa.

”Ensin Bowie kieltäytyi roolista, tietysti. Otin yhteyttä uudelleen. Virallinen selitys oli, että pyysin saada selittää paremmin, miksi hän olisi sopiva henkilö rooliin”.

”Todellisuudessa kerroin, että muuta vaihtoehtoa ei yksinkertaisesti ole. Jos Bowie ei suostuisi, mistään ei tulisi mitään. Voisi sanoa, että rukoilin hänet rooliin”.

”Tuo oli ainoa kerta, kun olen maanitellut roolista kieltäytyttä näyttelijää muuttamaan mieltään”, Nolan muisteli 2016.

Lähde: Slashfilm

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia