Ridley Scott kertoi Alien-elokuvan kuuluisimman kohtauksen lähes epäonnistuneen – ”Kaikki ulos!”

Yllättäviä alkuvaikeuksia.

Ridley Scott kertoi The Hollywood Reporterin haastattelussa ensimmäisen Alien-elokuvan kommelluksesta. Hetki, jolloin xenomorfi murtautuu John Hurtin hahmon rintakehästä ulos, ei ollut onnistua.

– Tiesin, kun se tapahtuu, että valkoiset lavasteet sotkeentuvat, ja niiden siivoaminen vie luultavasti kaksi viikkoa. Toista ottoa ei siis ollut, Scott kertoi.

– Säädin kaiken sopivaksi silmällä pitäen sitä, mistä se tulee ulos. John Hurt -parka makasi sidottuna pöydällä tekorintakehän alla. Kuvasimme ja laitoin sormet ristiin, Scott jatkoi.

Kun xenomorfin piti murtautua ulos rintakehästä, Scott tajusi t-paidan estävän sen.

– Näimme vain paukaman t-paidassa, joka sitten katosi. Huusin: ”Poikki! Poikki! Poikki!”, Scott muisteli.

Näyttelijätkin repesivät tilanteessa nauruun. He tosin olivat hiukan hermostuneitakin tilanteessa, koska eivät olleet vielä nähneet otusta. Scott komensi kaikki ulos kuvauspaikalta, jonka jälkeen Hurtin paitaan tehtiin reikä partaterällä. Tämän jälkeen kaikki onnistui täydellisesti.

Scott on aiemmin kertonut halunneensa aidon reaktion näyttelijöiltä, eikä heille kerrottu rintakehää rei’ittävästä avaruusolennosta. Hän tiettävästi onnistui tavoitteessaan huolimatta alkuvaikeuksista.

Lähde: Digital Spy

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut