Robert De Niro suree homoseksuaalisuuden ja köyhyyden kalvamaa taiteilijaisäänsä: ”Demonit piinasivat häntä”

Näyttelijä oli antanut haastattelun isänsä kirjeistä.

Näyttelijä Robert De Niro antoi haastattelun The Guardian -lehden Observerille. De Niron isä, Robert De Niro Sr., oli mielenterveytensä, rahahuoliensa ja homoseksuaalisuutensa kanssa kamppaileva kuvataiteilija. Hänen töistään koostetaan ensi kuussa kirja, jota varten De Niro on luovuttanut isänsä päiväkirjat ja kirjeet kustantajalle.

Poika De Niro itse ei ole kaikkea pystynyt lukemaan, koska kokee ne liian tuskallisena. ”Olen ahdistunut ajatuksesta lukea ne, Luen kun se tuntuu oikealta”, De Niro sanoi. Robert De Niro, Sr: Paintings, Drawings and Writings: 1942-1993 -kirjan julkaisee Rizzoli.

De Niro on lukenut ainoastaan otteita joita kirjaan ei otettu mukaan. ”Niitä oli surullista lukea. Hänellä oli demoninsa… Olin pahoillani hänen puolestaan.” Eräässä otteessa hänen isänsä kirjoitti rukouksestaan, jossa toivoi parantuvansa henkisestä ja emotionaalisesta sairaudestaan. ”Jos Jumala ei halua minun olevan homoseksuaali (josta tunnen paljon syyllisyyttä), hän löytää minulle naisen jota rakastan ja joka rakastaa minua. Mutta totta puhuakseni en halua homoseksuaalisuuteni paranevan.”

De Niro ei tiennyt kuinka homoseksuaalisuus vaikutti hänen isäänsä. ”En ollut asiasta tietoinen… Äitini kertoi minulle myöhemmin, kun olin nuori aikuinen.” Robert De Niro on tehnyt myös dokumentin isästään. Vuonna 2014 valmistunut dokumentti Remembering the Artist: Robert De Niro, Sr. on nähtävissä HBO Nordicilla.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut