Robert Downey Jr.:n hurjat Marvel-tienestit ovat paljastuneet – Iron Man on sikarikas myös oikeassa elämässä

Puhutaan jättimäisistä summista.

2.3.2023 09:04

Miljardöörikeksijä Tony Starkia Marvelin elokuvissa näytellyt Robert Downey Jr. on tienannut aika hulppeita summia MCU-elokuvista, vaikka ei saanut edes mitään erikoisen suurta palkkaa ensimmäisestä Iron Manista (2008).

Downey oli kärsinyt jo vuosien ajan päihdeaddiktioista ennen Iron Mania. Hän joutui jopa vankilaan, koska ei suorittanut lain vaatimaa huumetestiä.

Jon Favreau kuitenkin luotti mieheen ja palkkasi hänet Tony Starkiksi. Elokuvan odotettiin floppaavan, joten hän sai vain 2,5 miljoonan dollarin tilipussin. Downeylla oli kuitenkin sopimuksessaan prosenttiehdot mukana.

Downey tienasi jo neljä vuotta myöhemmin yli 50 miljoonaa dollaria ensimmäisestä Avengers-elokuvasta (2012). Hän sai samalla prosentin elokuvan 1,5 miljardin dollarin tuotoista, joten hänestä tuli Hollywoodin kovapalkkaisin mies vuonna 2013.

Kun Iron Man 3 (2013) ja Avengers: Age of Ultron (2015) olivat myös jättimäisiä hittejä, Downey tienasi jo 75 miljoonaa dollaria vuodessa.

Lopulta Dwayne ”The Rock” Johnson ohitti Downeyn parhaiten tienanneena miehenä vuonna 2016, vaikka hän tienasi edelleen 33 miljoonaa dollaria toimiessaan ainoastaan Marvelin kasvoina.

Vuonna 2017 Downey tienasi 48 miljoonaa dollaria, mutta pian saapuisi hänen suurin palkkapäivänsä.

Spider-Man: Homecoming (2017) ja Avengers: Infinity War (2018) tienasivat maailman lippukassoilla niin paljon, että Downey nappasi 81 miljoonan dollarin tilin. Hän sai taas prosentin Infinity Warin kahden miljardin dollarin lippukassatuloista.

Muutamaa vuotta myöhemmin Downey sai prosentin Endgamen (2019) palkkatuloista, eli noin 55 miljoonaa dollaria, sekä mukavan 20 miljoonan dollarin palkkapussin.

Downey on tienannut jo yli 435 miljoonaa dollaria Marvel-elokuvilla, eivätkä tienestit siihen jää, sillä hän on saanut samalla kymmenien miljoonien arvoisia mainosdiilejä.

Lähde: Unilad

Lisää luettavaa