Robert Pattinson huolissaan TikTok-videoista ja työnsä puolesta – pelottava moderni tekniikka syynä

Pattinsonilta on tulossa scifi-elokuva Mickey 17. Jutun lopussa teaser-video.

20.1.2023 08:54

Deepfaket eli suomalaisittain syväväärennökset ovat tulleet jäädäkseen, ja kaiken lisäksi puheäänen voi syntetisoida nykyään melko vakuuttavasti. Tämä kismittää varmasti monia julkisuuden henkilöitä, sillä heidät voi esittää mitä eriskummallisimmissa tilanteissa tekniikoiden avulla.

Entistä vakuuttavammaksi kehittyviltä syväväärennösvideoilta ei ole turvassa kukaan, ei myöskään Batman-näyttelijä Robert Pattinson. Hän on joutunut selittelemään ystävilleen, mitä ”hän” tekee oudoissa TikTokin tanssivideoissa.

– Jep, se on pelottavaa. Moni ihminen tuntee minut melko hyvin, ja he kyselevät silti: ”Miksi teet näitä outoja tanssivideoita TikTokissa?” Se on todella kummallista, Pattinson sanoi The Evening Standardille.

– Sitä tajuaa, että olemme kahden vuoden päässä siitä, ettei niitä voi erottaa todellisuudesta – ja mitä ihmettä minä sitten teen työkseni, Pattinson mietti.

Syväväärennökset mahdollistavat kenen tahansa kasvojen siirtämisen kenen tahansa vartaloon. Tämä taas on johtanut mitä erikoisimpiin videoihin julkisuuden henkilöistä – aina syväväärennettyyn aikuisviihteeseen saakka.

Pattinson tekee muutakin kuin huolehtii syväväärennöksistä, sillä hän näyttelee pääosaa Parasite-ohjaaja Bong Joon-hon seuraavassa elokuvassa Mickey 17. Dystooppinen scifi-trilleri perustuu Edward Ashtonin samannimiseen romaaniin avaruusmatkailijasta, joka lähetetään melkeinpä itsemurhatehtävälle asuttamaan jäämaailmaa Niflheimia.

Mickey 17 saa ensi-iltansa maaliskuussa vuonna 2024. Alla elokuvan teaser.

Lue myös: Hollywood-tähti Alec Baldwin ja asemestari syytteeseen kuolemantuottamuksesta – ”Minun vartiovuorollani kukaan ei ole lain yläpuolella” – Episodi.fi

Lähde: The Evening Standard, GQ

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia