Rogue One -tähti uskoo: tämän takia Star Wars -leffat floppaavat Kiinassa

Disneyllä on kova työ saada Star Wars: Episodi IX markkinoitua tavalla, joka kiinnostaisi Kiinassakin.

Vaikka Star Wars onkin Disneylle todellinen rahasampo maailmanlaajuisesti, on yksi alue, johon kaukaisen galaksin seikkailut eivät osu ja uppoa – nimittäin Kiina.

Kiinasta on tullut merkittävä markkina-alue myös Hollywood-elokuville, jossa Avengers: Infinity Warin kaltaiset rymistelyt paukuttelevat hurjia lukuja kassoilla (n. 350 miljoonaa dollaria). Star Wars -elokuvat eivät kuitenkaan ole menestyneet maassa toivotulla tavalla. Tähän mennessä parhaan tuloksen on tehnyt Star Wars: The Force Awakens, joka sai kasaan (Kiinan väkilukuun huomioon ottaen) vaivaiset 124 miljoonaa dollaria. Force Awakensin jälkeen ensi-iltansa saaneet Star Wars -seikkailut ovat keränneet huomattavasti vähemmän taaloja kassaan, ja pohjanoteeraus tuli, kun Solo: A Star Wars Story tienasi Kiinassa vain 16,5 miljoonaa dollaria.

Rogue One -elokuvassa merkittävässä roolissa esiintynyt kiinalaisnäyttelijä Donnie Yen uskoo tietävänsä, miksei Tähtien sota toimi kotimaansa valtavilla markkinoilla.

”Kiinalaisyleisö ei kasvanut Star Wars -kulttuurin parissa, joten valitettavasti se ei toiminut. Marvel on paljon helpompi ymmärtää. Tähtien sodassa on kokonainen universumi taustalla. Marvelin taas on puvustuksesta, musiikista, idoleista ja tähdistä lähtien helpompi kurottaa umpeen se rako elokuvan ja yleisön välillä”, Yen tuumii.

Lähde: Joblo

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut