Rogue Onen laajojen uusintakuvausten ohjaaja paljastaa: ”En ole pitänyt Star Warsista koskaan”

Star Wars: Rogue Oneen jouduttiin kuvaamaan laajat uusintakuvaukset.

6.4.2018 13:31

Tony Gilroy oli se mies, joka kutsuttiin hätiin, kun huomattiin, ettei Rogue One oikein toiminut. Gilroy on lähinnä käsikirjoittaja, mutta Lucasfilm luotti hänen visioonsa niin paljon, että pestasi miehen kuvaamaan leffasta paljon uusiksi.

Gilroy tienasi kuvauksista huikeat 5 miljoonaa dollaria.

– Minun pitää olla nyt tarkkana. En tiedä millaisia rajoitteita minulle on asetettu. En ole vielä koskaan antanut haastattelua Rogue Oneen liittyen, Gilroy kertoo The hollywood Reporterin haastattelussa.

Aikoinaan kiersi melko pahalta kuulostavia huhuja siitä, että leffan ohjannut Gareth Edwards olisi ollut täysin hukassa sen kanssa.

Jonkinlaista totuuttahan tässä on, sillä Gilroy palkattiin paikkaaman tilanne, ja ilmeisesti on myös hänen ansiotaan, että elokuva toimii niinkin hyvin.

– Jos katsomme Rogueta lähemmin, sen ongelmia ja kaikkia niitä epäselvyyksiä sen ympärillä, niin lopulta oli oikeastaan aika helppo johdattaa elokuva siihen lopetukseen. Se on siis vain elokuva, jossa kaikki kuolee. Elokuva kertoo uhrauksesta.

Gilroylle elokuvan loppu oli helppoa ohjattavaa, koska hänellä ei ole tunnesidettä Star Wars -universumiin.

– Se on supervoimani. En ole pitänyt Star Warsista koskaan. En kunnioita sitä laisinkaan. Olin ehkä hieman epäreilu tämän suhteen, mutta ne eivät vain kiinnosta. En edes pidä Rogue Onea Star Wars -leffana. Mielestäni se on Taistelu Englannista -elokuva.

Taistelu Englannista on vuonna 1969 ensi-iltansa saanut toisen maailmansodan taistelulentäjistä kertova Michael Cainen tähdittämä klassikkoelokuva.

Lisää luettavaa