Rotten Tomatoesin kriitikkomittari päivän huippuleffalle on 99 % – näyttelijättärelle iski leffassa akne! Jätettiin elokuvaan

IMDb-arvosana on 7,4.

3.6.2023 04:15

Päivän tv-tarjonnasta löytyy komiikkaakin tarjoileva draama Lady Bird (2017). Elokuva sai hyvät arviot kriitikoilta ja myös katsojat pitivät siitä. Rotten Tomatoesin kriitikkomittari näyttää 99 prosenttia, ja katsojamittarikin on 79 prosenttia.

17-vuotias Christine asuu Kalifornian Sacramentossa radan nuhjuisemmalla puolella. Lady Birdiksi itseään kutsuva nuori nainen unelmoi jännittävämmästä elämästä ja collegesta New Yorkissa ja taiteilee nuoruuden kipuilun ja myrskyisän äitisuhteen kourissa.

Ohjaus Greta Gerwig. Näyttelijöinä Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts, Lucas Hedges, Timothée Chalamet, Beanie Feldstein, Stephen McKinley Henderson sekä Lois Smith.

Episodin arvostelussa elokuva sai viisi tähteä:

”Vaikka Gerwigin elokuvan ainekset ovat käytössä kuluneita ja läpeensä tuttuja, on se roimasti enemmän kuin osiensa summa. Lady Birdin lento on vakaata ja varmaa ja sitä on hurmaavaa seurata.”

Raskas meikki ja kuvausten kuuma valaistus tekivät tepposet Ronanin kasvoille, ja hänellä puhkesi akne. Sitä ei haluttukaan enää peittää meikeillä, vaan meikkitaiteilija Jacqueline Knowlton ja Ronan vakuuttivat käsikirjoittaja-ohjaaja Greta Gerwigin jättämään aknen näkyville. Tällä haluttiin erottua muista kasvutarinaelokuvista, joissa nuorilla on täydellinen iho.

Saoirse Ronan elokuvassa Lady Bird (2017).

Elokuva oli ehdolla viiden Oscar-palkinnon saajaksi, muttei voittanut yhtäkään. Ronan nappasi kuitenkin Golden Globe -palkinnon. Elokuva voitti niin ikään parhaan elokuvan Golden Globen musikaali- ja komediakategoriassa. 10 miljoonan dollarin budjetillaan elokuva oli huippumenestys, sillä se teki lipunmyynnillä 78 miljoonaa dollaria.

Elokuva on myös palveluissa Prime Video, HBO Max sekä Elisa Viihde Viaplay. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • La 03.06.2023 klo 18.10, FRII
  • Su 04.06.2023 klo 16.45, FRII

Lue myös: Muistatko Purppuravyöhyke-elokuvan Gene Hackmanin? Tältä 93-vuotias supervaari näyttää nykyisin – Episodi.fi

Lähde: IMDb, Wikipedia

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa