Sarjamurhaaja Dahmer teki vuosi ennen kuolemaansa hyytävän paljastuksen – kertoi mielenlaadustaan toimittajalle

Sarjamurhaajalle kävi vankilassa aika pian kalpaten.

8.10.2022 07:45

Netflixissä on parhaillaan katsottavana suuren suosion saanut, tositapahtumiin perustuva sarjamurhaajasarja Monster: The Jeffrey Dahmer Story. Palveluun lisättiin juuri myös dokumenttisarja Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes.

Dahmerin rikoksiin kuului nuorten miesten houkutteleminen kotiinsa, jossa hän huumasi ja tappoi heidät. Moniin hänen murhiinsa liittyi myös nekrofiliaa ja kannibalismia.

Ennen kuolemaansa ”milwaukeen kannibaali” avasi toimittaja Nancy Glassille ajatuksiaan. Tuolloin Dahmer oli jo vankilassa kärsimässä 15 elinkautistaan.

Hän kertoi muun muassa, mitä olisi tapahtunut, jos häntä ei olisi pidätetty vuonna 1991.

– Jos olisit nyt vapaana, tekisitkö silti rikoksen, Glass kysyi.

– Todennäköisesti, jos niin ei olisi tapahtunut, Dahmer vastasi.

– Ei ole epäilystäkään siitä, että olisin todennäköisesti (murhannut). En keksi mitään, mikä olisi pysäyttänyt minut, sarjamurhaaja jatkoi.

Dahmer uskoi olevansa ”parempi” vankilassa kuin vapaalla jalalla. Hän kertoi myös aina tietäneensä, että hänen rikoksensa ovat väärin.

– Ensimmäistä murhaa ei suunniteltu. Minulla oli fantasioita liftarin kyytiin ottamisesta, täydellisestä hallinnasta ja dominoimisesta, Dahmer jatkoi.

Dahmer oli mielenlaadultaan kylmä, sillä hän lisäsi hyytävästi, etteivät rikokset kuvottaneet häntä jälkeenpäin. Hän muun muassa säilytti ruumiinosia ja kahta kokonaista luurankoa. Sarjamurhaaja oli aikeissa pystyttää niille alttarin, jonka ääressä hän olisi ruokkinut pakkomiellettään tappamiseen.

Hän myös myönsi tuntevansa edelleen tarvetta tappaa ihmisiä:

– Toivoisin voivani sanoa, että se vain lähti kokonaan, mutta ei, on aikoja, jolloin minulla on edelleen vanhat pakko-oireet, Dahmer sanoi.

Dahmerin tapaus on ollut viime aikoina esillä Netflixin uuden sarjan, Monster: The Jeffrey Dahmer Storyn julkaisun jälkeen. Pahamaineista sarjamurhaajaa näyttelee sarjassa Evan Peters. Dahmeria pidetään yhtenä Amerikan kauhistuttavimmista sarjamurhaajista, sillä hän murhasi 17 poikaa ja miestä vuosina 1978–1991.

Vankitoveri hakkasi 34-vuotiaan Dahmerin kuoliaaksi vuonna 1994, kun hän oli kärsinyt vain kaksi vuotta elinkautisesta tuomiostaan. Alla sekä näytellyn sarjan että dokumenttisarjan trailerit.

Lue myös: Vain yksi uhri selvisi sarjamurhaaja Dahmerin kynsistä – pakeni ”onnella ja nopealla ajattelulla” – Episodi.fi


Lähde: Nine

Lisää luettavaa