Scarlett Johansson kertoo, miksei hän ole sosiaalisessa mediassa – on nimittäin järkevä syy

Ymmärrettävää, todellakin ymmärrettävää.

10.7.2023 10:59

Sosiaalinen media määrittelee koko ajan enemmän ja enemmän ihmisten elämiä. Niiden avulla ollaan yhteydessä kavereihin, perheeseen ja myös julkkiksiin.

Hollywood-tähti Scarlett Johansson kuitenkin kertoo, että somet eivät ole kenellekään pakollisia.

– Olen aivan liian hauras ihminen sosiaalista mediaa varten. En vain pysty siihen. Egoni on liian hauras. Aivoni ovat liian hauraat. Olen kuin herkkä kukkanen. Olen jo muutenkin aivan liian ahdistunut, Johansson kertoo.

– Minulla oli kerran Instagram-tili kolmen päivän ajan. Tajusin keräänä päivänä, että olin tutkinut 20 minuutin ajan jonkun sellaisen ihmisen Instagram-tiliä, joka oli työskennellyt kaverini kanssa. Hänellä oli perhe. Hänellä oli myös pitbull-koira, kaksi tytärtä ja hän asui Burbankissa.

– Tajusin kuinka olin käyttänyt 17 minuuttia aivan täyteen turhuuteen. Huomasin samalla miettiväni, että pitäisikö minunkin muuttaa Kaliforniaan, hankkia samanlainen koira ja muuttaa elämäni samanlaiseksi. Se tuntui kauhealta. Ikään kuin jäisin jostian paitsi, kun en elänyt samalla lailla kuin tämä aivan tuntematon henkilö.

– En pysty siihen. Olen aivan liian herkkä ihminen, Johansson kertoo.

Sosiaalinen media saattaa tosiaan muuttua vankilaksi, jos siitä tulee liian tärkeä asia ihmisen elämässä – ihmiset addiktoituvat. Myös Johansson tiedostaa tämän.

– Onhan se tietenkin hauskaa. Muutun kolmevuotiaaksi joka kerta, kun käytän TikTokia toimistollamme. Imeydyn suorastaan sinne. Senpä takia tiedän, ettei minua voi päästää someen, Johansson kertoo.

Johansson on lähtenyt mukaan ihonhoitobisnekseen. Hänellä on The Outset -niminen ihonhoitosarja. Johansson auttaa omaa tiimiään TikTokissa ja nauttii voidessaan lukea ihmisten palautetta tuotteistaan.

Johansson tähdittää parhaillaan teattereissa pyörivää Asteroid Cityä. Hänet nähdään ensi vuonna Transformers One -elokuvassa.

Alla koko haastattelu.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia