Sopranos-tähti turvautui yliluonnolliseen apuun – käytti noitaa sarjamurhaajaelokuvansa toteuttamisessa

Kertoi myös, mikä oli vaikeinta sarjassa Sopranos.

8.9.2023 11:31

Sarjasta Sopranos kenties parhaiten tunnettu näyttelijä Michael Imperioli halusi saada sarjamurhaajaelokuvansa Summer of Sam (1999) tehtyä vaikka väkisin. Imperioli käsikirjoitti elokuvan yhdessä Spike Leen ja Victor Colicchion kanssa.

Imperilio kertoo noita-avustaan tulevassa dokumentissa Ghosts of the Chelsea Hotel. Hän kertoi olleensa tuohon aikaan hyvin kunnianhimoinen, ja hän turvautuikin jopa yliluonnolliseen apuun, jotta saisi studiot hyväksymään projektinsa.

Spike Leen ohjaama elokuva Summer of Sam (1999).

– Halusin todella saada sen tehtyä, joten tapasin jonkun, joka asui täällä (Chelsea-hotellissa). Hän oli noita, joka sanoi voivansa auttaa minua elokuvan hyväksymisessä, mutta se ei tapahtuisi niin kuin ajattelin, Imperioli kertoi sen enempää tarkentamatta.

– Olin tuolloin erittäin kunnianhimoinen ja halusin saada sen tehtyä, joten turvauduin yliluonnolliseen saadakseni sen studiojärjestelmän läpi, tähti jatkoi.

Imperiolilla oli käsikirjoittamisen lisäksi cameo elokuvassa Summer of Sam, joka perustuu tosielämän sarjamurhaajaan David Berkowitziin. Myös Son of Sam nimellä tunnettu tappaja herätti kauhua New Yorkissa vuonna 1977. Elokuvan tähtinä nähtiin John Leguizamo, Adrien Brody, Mira Sorvino ja Jennifer Esposito.

Dokumenttielokuvassa käsitellään Chelsea-hotellin roolia kulttuurissa ja taiteessa

Imperioli on asunut itsekin Chelsea-hotellissa. Hän oli 29-vuotias, kun hän muutti sinne, ja hän kuvaili hotellia ”erittäin myyttiseksi paikaksi”.

– Varsinkin jos olet taiteilija New Yorkissa, se on erittäin suuri juttu, eikä ajatus täällä asumisesta tuntunut mahdolliselta, Imperioli sanoi.

Tulevassa dokkarissa tutustutaan Chelsea-hotellin rooliin 1900-luvun kulttuuri- ja taiteellisissa liikkeissä beat-sukupolvesta punk rock -skeneen. Dokumenttielokuvassa haastatellaan Imperiolia ja monia muita hotellin historiaan kuuluvia henkilöitä.

Michael Imperioli ja Drea De Matteo sarjassa Sopranos.

Näyttelijä kertoi mikä oli vaikeinta Sopranosissa

Imperioli tunnetaan parhaiten Christopher Moltisantin roolista HBO:n hittisarjassa Sopranos. Sen tietää hyvin myös Imperioli itse, sillä hänen mukaansa Hollywood on jumittanut hänet gangsterin rooliin. Hän katsoo Hollywoodin olevan mielikuvitukseton roolituspäätöksissään.

Sopranosissa hän arvioi olleen vaikeinta väkivaltakohtaukset Drea de Matteon näyttelemää Adrianaa kohtaan. Imperiolin mielestä gangsterin ampuminen tai huumekohtaukset olivat helpompia.

Jos Summer of Sam -elokuvan haluaa katsoa, se on Disney Plussan tarjonnassa. Alla elokuvan traileri.

Lue myös: Muistatko American Pie -leffan unelmanaisen Nadian? Tältä 50-vuotias Shannon Elizabeth näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: NME, The Independent

Lisää luettavaa