Star Wars -tähti ei halua palata rooliinsa enää Episodi IX:n jälkeen

Näyttelijä haluaisi jo edetä urallaan ulos Tähtien sodasta.

Daisy Ridley oli täysin tuntematon nimi ennen kuin hänet roolitettiin Star Wars: The Force Awakensin päärooliin Reyksi. Hän oli tehnyt sitä ennen muutamia pieniä rooleja lyhytelokuvissa ja televisiosarjoissa, mutta Star Warsissa esiintyminen nosti hänet kertaheitolla kaikkien tuntemaksi. Vaikka suosio tarjoaa hänelle uusia mahdollisuuksia, kuten esiintyä Agatha Christien romaaniin perustuvassa Idän pikajunan arvoituksessa, on sillä myös varjopuolensa.

Valtava julkisuus stressasi Ridleytä suuresti ja hän on kertonut sen vaikuttaneen jopa hänen ihoonsa. On siis ymmärrettävää, että uudessa haastattelussa hän totesi, ettei usko palaavansa Reyn rooliin Star Wars: Episodi IX:n jälkeen.

– En täysin tiennyt, mihin olin lupautunut. En ollut lukenut käsikirjoitusta, mutta tiesin silti mukana olevan oikein mukavia ihmisiä, joten ajattelin vain että loistavaa. Nyt ajattelen olevani onnekkaampi kuin silloin uskoin olevani. Palaaminen sarjaan tuntuu nyt siltä kuin palaisi kotiin. Olen todella, todella innoissani kolmannen elokuvan teosta ja lopettaa sitten siihen, sillä alunperin tein sopimuksen kolmesta elokuvasta. Minun päässäni kyseessä on siis kolme elokuvaa. Uskon niiden jälkeen olevan aika lopettaa, Ridley pohti tuoreessa haastattelussa.

Ridley on jo alkanut luomaan uraa Star Warsin ulkopuolella Idän pikajunan arvoituksen lisäksi. Ensi vuonna hänet tullaan näkemään romanttisessa draamassa Ophelia, minkä lisäksi hänen äänensä kuullaan Petteri Kaniini -seikkailussa. Vuonna 2019 hän näyttelee sekä uuden Star Wars -trilogian päätösosassa, että scifileffa Chaos Walkingissa.

Seuraavan kerran Daisy Ridley nähdään Reyn roolissa 13. joulukuuta, kun Star Wars: The Last Jedi saa ensi-iltansa.

Lähde: Movieweb

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut