Steven Spielberg vaikuttui The Last of Us -jaksosta niin kovin, että lähetti tekijöille kirjeen

Varmasti mieleenpainuva palaute.

24.6.2023 22:30

HBO:n jättihittisarja The Last of Us esitettiin keväällä. Tuoreimpien tietojen mukaan myös veteraaniohjaaja Steven Spielberg kuuluu sarjan faneihin.

Kun ykköskauden kolmas jakso ”Long, Long Time” oli saanut ensiesityksensä, sarjan tekijätiimille ilmestyi merkittävä kirjepalaute – itseltään Spielbergiltä. Jakson ohjaaja Peter Hoar kertoo tuoreessa haastattelussaan kirjeen saapumisen saaneen tekijät suuren innostuksen valtaan.

”Joukko keski-ikäisiä miehiä alkoi ilakoimaan, koska heidän idolinsa oli tiedostanut heidän olemassa olonsa”, hän kertoo.

Kirje oli osoitettu kyseisen jakson käsikirjoittajalle Craig Mazinille, joka on myös toinen sarjan luojista. Hän kuitenkin jakoi sen sisällön myös ohjaaja Hoarin, kuvaaja Eben Bolterin sekä jaksossa näyttelevien Nick Offermanin ja Murray Bartlettin kanssa. Hoar ei kuitenkaan tarkenna, mitä Spielberg tarkkaan ottaen viestiinsä kirjoitti.

”Long, Long Time” keskittyy Ellien (Bella Ramsay) ja Joelin (Pedro Pascal) sijaan pääasiassa syventämään sivuhahmoina nähtävien Billin (Offerman) ja Frankin (Bartlett) suhdetta.

Koko The Last of Usin ensimmäinen tuotantokausi on katseltavissa HBO Max -suoratoistopalvelussa. Kakkoskausi on kehitteillä myöskin, mutta sitä joudutaan odottelemaan näillä näkymin vuoteen 2025 saakka.

Alla jakson traileri sekä kurkistus sen kulissien taa.

Lähde: The Hollywood Reporter, ComicBook

Lisää luettavaa