Suomalainen elokuva on nyt kovassa nousussa – Kauhu-uutuus sai merkittävän palkinnon

Suomen ensi-ilta tulossa maaliskuussa.

31.1.2022 11:55

Suomalainen kauhudraama Pahanhautoja on voittanut ranskalaisen Gérardmerin elokuvafestivaalin kilpasarjan Grand Prix’n. Se voitti myös Youth Jury Award -palkinnon.

Pahanhautoja kulkee Ranskassa nimellä Ego.

Ohjaaja Hanna Bergholm kehui kiitospuheessaan Gérardmerin elokuvajuhlilla sitä, miten hyvin Ranskan valtio tukee kulttuuria ja elokuvaa. Elokuvateatterit ovat Ranskassa saaneet olla auki yleisölle.

”Korona-aikana helposti ajatellaan, että kulttuuri ja elokuva on elämässä jotain vähemmän tärkeää, mutta ne ovat oleellinen osa ihmisyyttä. Itse olen yksistään Gérardmer-festivaalilla nähnyt monia kiinnostavia elokuvia, jotka ovat avanneet minulle uusia ikkunoita tarkastella tätä maailmaa. Minulle elokuvantekijänä kaikkein suurin palkinto oli nähdä oma elokuvani nyt ensimmäistä kertaa yleisön kanssa, ja kuulla yleisön elävän elokuvan mukana ja reagoivan juuri oikeissa kohdissa. Toivon, että nämä palkinnot auttavat saamaan ihmiset ympäri maailmaa elokuvateattereihin katsomaan elokuvan.”

Pahanhautojan tuottaja Mika Ritalahti Silva Mysterium -tuotantoyhtiöstä sanoo:

”Hyvää kannatti odottaa! Olen todella ylpeä elokuvan saamasta vastaanotosta niin valtameren takana kuin nyt Euroopassa. Sundancen arviot ja tuplapalkinto Gérardmerissä ovat koko työryhmän yhteinen voitto.”

Ranskalainen Gérardmer on fantasiaelokuviin keskittyvä festivaali, joka järjestettiin tänä vuonna 29. kerran. Mukana Gérardmerin kilpailussa olivat muun muassa norjalaisohjaaja Eskil Vogtin The Innocents ja Unkarin tämän vuoden Oscar-ehdokas Post Mortem.

Gérardmer oli Pahanhautojalle jo toinen kansainvälinen festivaali; maailmanensi-iltansa se sai Sundancen elokuvajuhlilla kriitikoiden hehkuttamana. Seuraavaksi Pahanhautoja matkaa Göteborgiin, joka on yksi Euroopan merkittävimmistä elokuvajuhlista.

Silva Mysteriumin tuottaman Pahanhautoja saa Suomen ensi-iltansa 4.3.2022. Elokuvan on ohjannut Hanna Bergholm ja käsikirjoittanut Ilja Rautsi. Elokuvan päärooleissa nähdään Siiri Solalinna, Sophia Heikkilä, Jani Volanen ja Reino Nordin.

Katso traileri alta.

Lisää luettavaa