Suomalainen kauhuelokuva pääsi arvostetulle amerikkalaisfestivaalille

Mukana tällä kertaa parikin suomalaistuotantoa.

Suomalaisen Alex Noyerin ohjaama kauhuelokuva Sound of Violence on valittu SXSW-festivaalin ohjelmistoon.

Suomalais-amerikkalaisena yhteistyönä syntyneen elokuvan pääosissa nähdään amerikkalaisnäyttelijät Jasmin Savoy Brown (The Leftovers, Scream 5), Lili Simmons (Ray Donovan, Bone Tomahawk) ja James Jagger (Vinyl, The Outpost), joka on Rolling Stones -laulaja Mick Jaggerin poika.

Festivaalilla nähdään toinenkin suomalaiselokuva. Hannaleena Haurun ohjaama satiirinen draamakomedia Fucking With Nobody on valittu SXSW:n Global -esityssarjaan, joka esittelee monipuolisesti kiinnostavimpia kansainvälisiä elokuvantekijöitä ja teoksia ympäri maailman.

Hauru näyttelee myös pääosaa elokuvassaan, jonka oli tarkoitus tulla teattereihin olla jo viime joulukuussa, mutta nyt ensi-iltaa on siirretty aina sitä mukaa kun rajoituksiakin on päätetty jatkaa.

SXSW on elokuvan, musiikin, komedian, peli-alan sekä interaktiivisten sisältöjen tapahtuma, jonka missio on vaalia luovaa ja laaja-alaista kehitystä.

Festivaali järjestetään 16.–20. maaliskuuta. Normaalisti festivaali järjestetään Austinissa, Teksasissa, mutta tänä vuonna se siirtyy täysin verkkoon. Festivaalilla on aikaisemmin nähty Suomesta muun muassa elokuvat Aurora (2019) ja Hevi reissu (2018).

Katso Sound of Violencen traileri alta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut