Suomalainen menestysromaani kääntyy elokuvaksi muhkealla budjetilla

Saara Saarela. Kuva: Gabriela Urm.

Veden vartija perustuu Teemestarin kirja -menestysromaaniin.

Virossa, Saksassa ja Norjassa kuvattava Veden vartija sijoittuu pitkälle tulevaisuuteen ja aikaan, jolloin maailman makeavesivarat ovat ehtyneet.

Kolmen ja puolen miljoonan euron muhkealla budjetilla kuvattavan tuotannon ohjaa Saara Saarela (Väärät juuret).

Ilja Rautsin käsikirjoittama elokuva perustuu Emmi Itärannan romaaniin Teemestarin kirja (2012), joka on käännetty yli 20 kielelle ja kerännyt runsaasti tunnustusta ulkomailta.

”Olemme tekemässä paitsi näyttävää sankaritarinaa, myös vahvan yhteiskunnallisen sanoman omaavaa ja kantaaottavaakin elokuvaa, jonka futuristista maailmaa on työstetty taiteellisen ryhmän kanssa pitkään. On mahtavaa herättää vihdoin henkiin tämä tarina, joka on tematiikaltaan vahvasti kiinni tässä ajassa”, Saarela kertoo tiedotteessa.

Veden vartija kertoo kuivuuden keskellä elävän kylän uudesta teemestarista Noriasta (Saga Sarkola), joka perii tiedon salaisesta vesilähteestä. Ystävänsä Sanjan (Mimosa Willamo) kanssa hän päättää selvittää, salaako vallassa oleva diktatuuri kansalta enemmänkin vesivaroja – onko maailma vielä mahdollista pelastaa kuivuudelta?

Muun muassa Marian paratiisi -elokuvasta tutun Saga Sarkolan ja Jussi-palkitun Mimosa Willamon lisäksi elokuvan keskeisissä rooleissa nähdään Lauri Tilkanen, Pekka Strang ja Minna Haapkylä.

Elokuva saa näillä näkymin ensi-iltansa vuoden 2021 aikana.