Suomalaiset sotaelokuvaklassikot julkaistu juhlapainoksina dvd:llä

15.12.2015 16:00

Pekka Parikan Talvisodasta sekä molemmista Tuntematon sotilas -filmatisoinneista on julkaistu juhlapainokset yhtenäiseen tyyliin.

Lisämateriaalina kaikissa julkaisuissa on 32-sivuinen huolella koottu kirjanen, joka sisältää monenlaista taustatietoa ja nostalgisia kuvia elokuvista. Muina ekstroina Edvin Laineen Tuntemattomassa ja Talvisodassa on puolustusvoimien lyhyitä dokumenttielokuvia ja Yleisradion äänitearkiston selostuksia, molemmissa julkaisussa erilaiset.

Rauni Mollbergin Tuntematon-julkaisuun ei tosin ekstroja ole saatu mahdutettua, kun pelkkä elokuvakin kestää 3 tuntia ja 18 minuuttia. Kirjanen on kuitenkin niin tyylikäs ja informatiivinen, että muuta lisämateriaalia ei jää kaipaamaan.

Talvisodasta on vastikään saatu valmiiksi tehty restauroitukin versio, mutta sitä ei valitettavasti ole tällä julkaisulla. Kaikkien elokuvien kuvanlaatu jättääkin toivomisen varaa, eikä niitä vieläkään ole saatavana kuin dvd:nä. Julkaisut ovat silti mainioita lahjapaketteja yhdessä tai erikseen, paitsi jos lahjan saaja on kotiteatterihifisti.

Jussi Huhtala

Elokuvat ★★★★
Ekstrat ★★★★

Lisää luettavaa