Suositun elokuvan Oscar ei tainnut olla Oscar-gaalan huonoin uudistus – Pieneltä vaikuttavalla muutoksella saattaa olla haitalliset seuraukset

Mitähän tästäkin tulee?

TV Over Mind teki kiinnostavan huomion Oscar-gaalan uudistuksista. Sillä välin kun elokuvakansa on kummastellut outoa suositun elokuvan kategoriaa (ja ihmetellyt kuinka stunt-miehet eivät edelleenkään saa työstään kiitosta) eräs pienempi seikka on jäänyt vaille huomiota.

Oscar-gaala nimittäin on siirtynyt taaksepäin reilulla kuukaudella. Yleensä Oscareista ollaan saatu nauttia joko helmikuun lopussa, tai maaliskuun alussa, mutta vuonna 2020 Oscar-gaala nähdään jo helmikuun alkupuolella.

Tämä tarkoittaa sitä, että Oscar-gaala halutaan pitää ennen Golden Globe -seremoniaa, tai useita muita palkintokauden gaalatilaisuuksia. Oscareita tuottavat tahot haluavat, että Oscarit ei enää päätä palkintokautta, koska kaikki palkintojen saajat ovat enemmän tai vähemmän ilmiselviä. Yllätyksellisyys voittajissa tarkoittaa sitä, että katsojalukuja saattaa tulla enemmän.

TV Over Mind huomauttaa kuitenkin, että sillä on tuhoisat seuraukset pienemmille indie-elokuville, jota viime vuosina ovat edustaneet mm. Moonlight ja 12 Years a Slave. Mikään pienempi palkintogaala ei halua jäädä Oscareiden varjoon, joten ne tulevat suurella todennäköisyydellä aikaistamaan omia gaalojaan tammikuulle.

Silloin pienemmille elokuville jää huomattavasti vähemmän aikaa olla esillä, sillä markkinointiin ei välttämättä ole yhtä paljon käytettävissä rahaa kuin La La Landin kaltaisilla tapauksilla. Monesti myös ihmiset ovat päätyneet katsomaan pienempiä elokuvia kuulopuheiden vuoksi. Indie-elokuvien kierto on paljon hintaampaa kuin isojen blockbustereiden kanssa.

Mitä vähemmän elokuva on esillä, sitä epätodennäköisemmin se jää Oscar-akatemian jäsenten päähän ja sen mahdollisuudet kisassa vähenevät huomattavasti. Ja mikä pahinta, katsojat eivät välttämättä löydä elokuvaa niin suurissa määrin.

Kuva elokuvasta Moonlight

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut