Tänään ensi kertaa tv:ssä: Tämä mukava pikku jännäri maksoi alle miljoona dollaria – ohjaaja sai sen ansiosta pestin Jurassic Park -jatko-osan puikkoihin

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2012 valmistunut Safety Not Guaranteed.

17.2.2018 06:27

Toimittaja ja kaksi harjoittelijaa lähtee tekemään komediallista artikkelia miehestä, joka lehti-ilmoituksen kautta etsii seuraa aikamatkalle, jolla ”turvallisuus ei ole taattu”. Ainoastaan harjoittelijatyttö Darius pääsee lähelle ilmoituksen jättänyttä Kennethiä, mutta koko kolmikko tulee tavallaan vedetyksi miehen maailmaan. Lomaksi kaavailtu juttukeikka muuttuu menneisyyden haikailuksi, tulevaisuuden pelkäämiseksi ja nykyhetken hapuiluksi, joka jättää varjoonsa aikamatkailun ja sen mahdollisuuden pohtimisen.

Aubrey Plaza ja Mark Duplass ovat mainioita sielunkumppanuuden löytävinä ulkopuolisina. Safety Not Guaranteed olisi helposti voinut muodostua joko farssiksi tai tekniikan ympärillä pyöriväksi jännärikomediaksi. Se on kuitenkin hyvin ihmis- ja hahmokeskeinen pieni hyvän mielen elokuva.

Safety Not Guaranteed tehtiin vain 750 000 dollarin pikkubudjetilla, mutta siitä tuli indie-hitti ja arvostelumenestys, jonka myötä sen ohjaaja Colin Trevorrow palkattiin Jurassic World -jättituotannon puikkoihin.

Safety Not Guaranteed esitetään Suomen ensiesityksenä Subilla lauantaina 17.02.2018 klo 21.00. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia