Tänään tv:ssä: 007-leffa joka oli liian samanlainen Schwarzeneggerin True Lies -elokuvan kanssa – käsikirjoitusta piti muuttaa

IMDb-arvosana on 7,2.

Tänään esitetään televisiosta elokuva 007 ja kultainen silmä (1995).

Pierce Brosnan lunastaa lupaukset ensimmäisessä James Bond -roolissaan, joka kuljettaa salaisen agentin Venäjän mafian jäljille. Gangsterit ovat kaapanneet satelliittipohjaisen asejärjestelmän, joka uhkaa koko maailman tulevaisuutta. Huikella toiminnalla ladattu, Kuubassa huipentuva seikkailu myös saattaa sankarin yhteen kuvankauniin tietokone-ekspertin (Izabella Scorupco) ja murhatuksi luullun ex-kollegansa (Sean Bean) kanssa.

Seksikkään salamurhaajan Xenia Onatoppin roolissa loistaa hollantilainen Famke Janssen. 007 ja kultainen silmä on ensimmäinen Bond-elokuva, jossa tiedustelupalvelu MI6:n johtajan M:n roolissa nähdään nainen (Judi Dench). Tina Turnerin tulkitsema tunnuskappale on U2-yhtyeen Bonon ja The Edgen käsialaa.

Tuotannon aikana käsikirjoitusta piti muuttaa useaan otteeseen. Tämä johtui siitä, että juoni oli melkein identtinen Arnold Schwarzenegger -elokuva True Liesin (1994) kanssa.

Elokuva näkyy Neloselta tänään 19.8.2019 kello 21.00.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut