Tänään tv:ssä: Äärimmäisen väkivaltainen ja esikuvalleen uskollinen sarjakuvafilmatisointi

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2005 valmistunut Sin City.

Hollywood-supertähdillä roolitettu tummanpuhuva sarjakuvafilmatisointi sijoittuu Sin Cityn kaupunkiin, jonka syrjäkujilla ja kuppiloissa rikolliset, poliisit, palkkamurhaajat ja prostituoidut ottavat yhteen. Robert Rodriguez (Desperado, Spy Kids, Machete) on ohjannut elokuvan yhdessä alkuperäisen sarjakuvan luojan Frank Millerin kanssa Vierailevana ohjaajana toimii Quentin Tarantino.

Sin City on taidolla toteutettu, häpeämättömän pelkistetty ja äärimmäisen väkivaltainen sarjakuvafilmatisointi, joka suurimmaksi osaksi mustavalkoisena pyrkii visualisoimaan alkuteoksensa niin uskollisesti kuin vain mahdollista.

Kolmesta episodista koostuva, tahallisen kärjistetyllä tavalla kaksiulotteinen tarina, joka on täynnä mainioita hahmoja ja yksityiskohtia, sijoittuu kokonaan digitaalisesti toteutettuun synnin kaupunkiin. Tarinat on kansoitettu kivenkovilla miehillä, joita kuitenkin yhdistää heikkous kauniiseen naiseen ja valmius suuriin uhrauksiin tämän vuoksi. Naishahmotkaan eivät ole mitään heikkoja, väräjäviä kukkasia.

Sin City esitetään Hero-kanavalla keskiviikkona 17.02.2016 klo 21.00. Katso traileri alta.